Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 22 maart 2003 | door Redactie

0

Speeltuincommissie gooit handdoek

De commissie is ten eerste zeer ontevreden over de houding van de gemeente. De gemeente wordt ‘onbetrouwbaar’ genoemd. De gemeente zou nu zeker drie keer jegens de commissie haar afspraken niet zijn nagekomen. En dan zijn ze niet content met het feit dat een aantal Jirnsumers, waaronder uiteraard ook omwonenden, niet achter de plannen staan. Een verhaal in de LC van zaterdag 8 maart deed overigens anders vermoeden.

Het initiatief van de commissie in oprichting was ook bedoeld om de overlast terug te dringen en de vernielingen een halt toe te roepen. Dit alles is vaak met de jongeren besproken. De jeugd moest een plaats krijgen in de grote speeltuin, maar moest daarbij tevens haar verantwoordelijkheden kennen. Vooral richting omwonenden. Volgens de commissie worden nu alle goede voornemens in de kiem gesmoord..

De commissie heeft echter wel vergeten in het afgelopen jaar overleg te plegen met de omwonenden. Maar sommige van hen worden nu door de commissie wel afgeschilderd als mensen met een ‘zeer negatieve houding’ jegens de jeugd. De omwonenden vinden echter dat men moet ook niet vergeten dat de jeugd zelf heeft meegewerkt aan het verkrijgen van een minder goede naam. Het mes snijdt aan dus aan twee kanten bij de problemen in de grote speeltuin.

Een aantal Jirnsumers zijn ook niet content met het feit dat (zeer waarschijnlijk) de commissie de media (LC en Omrop Fryslân) heeft ingelicht over de gang van zaken. De verhalen werden in hun ogen te eenzijdig belicht en gingen voorbij aan de problemen die er vaak zijn geweest en nog steeds zijn. Er werd een te optimistisch beeld geschetst en teveel aandacht gegeven over sec het initiatief.

De handdoek is nu gegooid. En dus komt alles weer op het bordje van Plaatselijk Belang. Deze heeft overigens al eerder aangekondigd om met de jongeren te willen spreken. Dit zal op korte termijn georganiseerd worden. Ook wil men de bewoners op de hoogte blijven stellen van de ontwikkelingen. Na de afgeronde beslommeringen rond de steiger in de Wiide Steech is Plaatselijk Belang nu verwikkeld in een nieuwe soap.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen