Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 april 2008 | door Redactie

0

Speeltuinplan mist tegels

De rubberen tegels hebben jaren opgeslagen gelegen bij de gemeente Boarnsterhim. Nu de speeltuinvereniging ze nodig heeft, blijken ze te zijn verdwenen. De start van het opbouwen van de nieuwe speeltuin komt daardoor in de problemen. In verband met subsidie-eisen moet de opknapbeurt van de speeltuin op 1 juli afgerond zijn.

Het is al jaren de bedoeling dat het momenteel braakliggende terrein wordt gerenoveerd en er opnieuw een grote speeltuin komt. Omdat met de strenge eisen voor veiligheid de speeltoestellen flink duurder zijn en er verplicht als ondergrond rubberen tegels moeten komen, moesten eerst subisidies worden geregeld. Een deel daarvan werd een aantal jaren geleden al in natura uitgekeerd in de vorm van rubber tegels. Het ging om een bedrag van ruim € 8.000,=

Omdat de andere subsidies nog niet binnen waren, werden de tegels tijdelijk bij de gemeente gestald. Inmiddels zijn ook de subsidies van de provincie en Samenwerkende Fondsen Buiten Spelen zeker, maar nu kan de gemeente de Jirnsumer tegels nergens meer vinden. De Samenwerkende Fondsen Buiten Spelen stellen als subsidie-eis dat de ondergrond van speeltoestellen van rubberen tegels moet zijn. 

In de nieuwe speeltuin moet een groot speeltoestel komen, een veerwip, zandspeeltafel, tafeltennistafel, hangwip en zitbanken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen