Nieuws no image

Gepubliceerd op 25 maart 2002 | door Redactie

0

Speldje voor Zwanie de Ruiter

Halverwege de jaren zeventig besloot Zwanie zich aan te sluiten bij toneelvereniging “De Middelhikke”. Het eerste jaar alleen nog op het toneel en achter de schermen. De laatste 25 jaar maakt ze daarnaast ook onderdeel uit van het bestuur.
Ze heeft in de loop der jaren op alle mogelijke gebieden haar bijdrage geleverd. In de beginjaren was ze als bestuurslid betrokken bij de verzelfstandiging van de vereniging, die eerst nog onderdeel uitmaakte van Plaatselijk Belang Irnsum. Daarnaast heeft ze een grote verscheidenheid aan rollen gespeeld. Ook bij de inrichting van het decor werd haar vaak een belangrijke rol toebedeeld vanwege haar creativiteit en tomeloze inzet bij het maken van, en slepen met, decorattributen. De laatste jaren is ze veelvuldig bezig met het regisseren van stukken. Eerst van eenakters maar nu ook van avondvullende stukken.

Een unieke prestatie die werd beloond met een speldje. Ze is de eerste Jirnsumer die deze eer toekomt en het kwam voor haar dan ook als een complete verrassing. Misschien wel de reden dat ze enigszins geëmotioneerd het speldje in ontvangst nam. Ze denkt overigens zeker nog niet aan stoppen. Naast regiewerkzaamheden wil ze doorgaan met het spelen van bijrollen en met souffleren.
Zwanie, van harte gefeliciteerd!!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen