VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 december 2002 | door Redactie

0

St.Jacob verstoort periodekampioenschap!

Op het koude en winderige sportpark ………… startte Irnsum zonder de geschorste topscoorder Cor Dijkstra, zijn vervanger op het middenveld was Bernard Dijkstra en niet zoals velen hadden verwacht publieksspeler Martin de Jong. Irnsum en St. Jacob begonnen beiden erg slap aan het duel. Over en weer werd veel balverlies geleden en voor de echte grote kansen moesten we dan ook wachten tot de 14e minuut. Het was Rogier Nugteren die een voorzet van Pieter Siesling tegen de lat van het vijandelijke doel schoot. Uit de counter die hierop volgde was het echter Teake Trienstra die na een knappe solo Rene van der Meer op het verkeerde been wist te zetten, 0-1. Irnsum wilde het tempo graag opvoeren maar werd hierin belemmerd door de strak leidende heer …… uit Joure. St. Jacob wist Irnsum alleen van zich af te houden met veel kleine overtredingen. Dit leidde dan ook in de 17e minuut tot de eerste gele kaart van de wedstrijd voor St. Jacob. De druk op het doel van St. Jacob werd steeds groter. Jammer genoeg waren de Irnsum spitsen Theo Terra en Rogier Nugteren niet in goede doen. De grootste kans werd door een verdediger van St. Jacob teniet gedaan door de bal met de hand, in de zestien, weg te tikken. Helaas was dit voor de scheidsrechter niet zichtbaar.

De eerste helft is samen te vatten door termen als: slap, balverlies, geen beleving. Wou Irnsum deze wedstrijd winnen dan moest er in de tweede helft met meer inzet gevoetbald worden. Helaas begrepen de spelers dit pas nadat St. Jacob op 0-2 was gekomen door wederom Teake Trienstra die met een fraaie lob weer de bal in het doel wist te krijgen. De opdracht was nu duidelijk er moest gescoord worden en het liefst driemaal. Coach Koos van Dijk bracht Jouke Riemersma voor Rogier Nugteren, Sjoppie Visser voor Dirk Kooistra en Martin de Jong voor Alex Dijkstra. Het team werd door deze wissels plots sterker. Met name Sjoppie Visser liet zijn tegenstanders meerdere malen zijn hielen zien maar zijn voorzetten werden door de medespelers niet op juiste waarde geschat. Het was dan uiteindelijk een eigen doelpunt uit een voorzet van Sjoppie wat Irnsum terugbracht in de race. Deze goal was het teken voor Irnsum om er weer in te geloven. Een overvloed aan kansen werd in de laatste minuten gecreëerd. Geen enkele speler wist een bal achter de keeper te krijgen. Had Koos met zijn wissels immers niet al het scorende vermogen uit het veld gehaald? Spelers als Dirk Kooistra, Rogier Nugteren en Alex Dijkstra wisten dit jaar al regelmatig het net te vinden. Met kunst en vliegwerk wist St. Jacob overeind te blijven. Ondanks dat de scheidsrechter leek te wachten op de 2-2 hield ook hij het om 16:05 voor gezien.

Volgende week wordt de topper in de vijfde klasse gespeeld. Om 14:00 uur zal de aftrap worden verricht tegen nummer twee Oldeholtpade. Welke ploeg weet het verlies het snelst te verwerken?

Verslaggever King Rahman i.s.m. Don Figo

Hieronder weer wat foto’s van fotograaf Sjeik el Tarek
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen