Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 april 2013 | door Redactie

0

St. Radboudschool meiden kampioen van Boarsterhim

St Radboud startte tegen de Nijdjipskoalle uit Grou. Het plezier stond voorop maar deze Irnsumer meiden bleken in het veld verrassende felle tantes en dat resulteerde in veel kansen. Het vizier stond echter niet altijd op scherp en zo werd het “maar” 1-0 door een hard afstandschot van Mireille. Een goede start en met wat aanwijzingen voor de dolenthousiaste spring-in-het veld Machteld, dat je in het voetbal geen ballen van medespeelsters af moet pakken, werd de 2e wedstrijd tegen de O.B.S. Akkrum met 2-0 gewonnen. De “David Beckham” van het team; Thirsa stal de show op het middenveld en Eline en Aukje lieten zien dat je met werklust en onverzettelijkheid een heel eind kan komen.

Daarna de cruciale poulewedstrijd tegen de Twa Fisken uit Grou die ook haar twee wedstrijden eenvoudig hadden gewonnen. De Radboud-meiden begonnen er plezier in te krijgen want met een enorme werklust en overwinningsdrang werd de tegenstander overrompeld. Onze “beulen” in de achterhoede: Eline, Aukje en Mireille gaven de gevaarlijke Grouster aanvallers geen kans en het enige schot op doel werd knap gekeerd door Keepster Sanne. Voorin was spits Luna een plaag voor de grouster meiden en na een solo scoorde zij met een hard schot de 1-0 en enkele minuten later brak Luna opnieuw door wat resulteerde in een eigen doelpunt en de 2-0. De laatste wedstrijd tegen de Hasperskoalle uit Akkrum werd zonder al te veel inspanning afgesloten met 0-0. De halve finale was bereikt.

In de halve finale werd aangetreden tegen de O.B.S. Akkrum en in deze wedstrijd had vooral Machteld het op haar heupen want in 8 minuten scoorde zij met 3 doelpunten een loepzuivere hattrick en zo werd zonder nederlaag en tegendoelpunten de finale bereikt.

In het eigen dorp de finale van het kampioenschap spelen en dan ook nog de buurmeiden van It Tredde Ste als tegenstander. Volgend jaar onder 1 dak en vriendinnen in het veld, maar nu tegenover elkaar met als inzet de kampioensbokaal. Het werd een spannende finale, want de beide Irnsumer teams waren aan elkaar gewaagd en lieten zien dat zij de terechte finalisten waren. Met volle overgave ging het spel over en weer, maar de sportiviteit stond voorop. Ook bleek maar weer eens dat echte vriendschap niet wordt bepaald door schoolnamen of schoolmuren toen Esther verontschuldigend riep: “Sorry Machteld”, nadat ze per ongeluk haar vriendin ten val had gebracht. Er waren kansen voor Mireille, Machteld en Luna, maar ook Dian was voor It Tredde Ste dichtbij een doelpunt. Sanne had echter besloten om dit toernooi haar doel schoon te houden en dat gebeurde: 0-0 en penalty’s moesten de beslissing brengen.

De beide keepsters Sanne en Imme waren moeilijk te passeren. Mireille wist haar penalty te benutten en It Tredde Ste wist ook een penalty te benutten. Aukje was daarna de enige die haar penalty nog om wist te zetten tot een doelpunt en zij besliste daarmee met 2-1 het kampioenschap in het voordeel van de St Radboudschool. Een geweldige prestatie en hartstikke verdiend voor dit hechte meidenteam, want het gehele toernooi was met veel plezier, werklust en goed voetbal gespeeld. It Tredde Ste werd gefeliciteerd met de knappe 2e plaats.

Ook de jongens 7-8 van de St Radboudschool speelden een goed schoolvoetbal-toernooi en behaalden een knappe derde plaats.

Op de kampioensfoto: Sanne Smit, Thirsa Bruinsma, Mireille Roorda, Machteld de Jong, Luna Terra, Aukje Terwisscha van Scheltinga en Eline de Jong

schoolvoetbal radboud
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen