Aanpassen

Gepubliceerd op 18 april 2022 | door Redactie

0

Stichting Keunst en Kultuer

Nu de laatste beperkende maatregelen i.v.m. Corona zijn ingetrokken, kunnen er eindelijk weer diverse activiteiten worden opgestart. Voor de volledigheid een kort overzicht over de activiteiten die in 2021 toch nog hebben plaats gevonden.

Er zijn nieuwe borden geplaatst op de Rijksweg: stoomgemaal, boer met ploeg t.o. Industrieterrein, 2 borden ingang vroegere Katholieke lagere school, 2 borden bij de voormalige Ned. Hervormde Kerk en woning schoolmeester.

Tevens werden er in 2021 diverse kleine bordjes aan huizen vervangen, toegevoegd of hersteld. In 2022 zijn de volgende borden gereed voor plaatsing: bord meermalig wereldkampioene Atje Keulen-Deelstra en bord dorpsarchitect Jacob Nijdam. Het idee is om deze borden te plaatsen bij opening van de vernieuwde Rijksweg.

Eind 2022 hopen we de eerste versie van het wandelboekje omtrent de bedrijvigheid vanaf 1900 op de Rijksweg te kunnen publiceren.
Nu de vergaderbeperkingen van de baan zijn kunnen we eindelijk met meerdere personen bij elkaar zitten. Hierdoor kunnen we het
boekje de gewenste vorm geven.

De twee jaar geleden geplande tentoonstelling in de voormalige RK kerk moet nog worden opgestart.

Er is sinds begin 2022 een nieuwe groep opgestart met als doel alle informatie, foto’s, films e.d. over het dorp Jirnsum te inventariseren en in een beschikbare vorm op te slaan. 

Tevens is een start gemaakt met Kunstkring Jirnsum
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen