Aanpassen pasfoto kim

Gepubliceerd op 16 april 2013 | door Redactie

0

Streetdance


Streetdance:
dansen op de beat van de muziek. Van makkelijke pasjes tot moeilijke choreografieën.

Elke les wordt een nieuw stukje dans aangeleerd. Na verloop van tijd heb je verschillende dansen op verschillende nummers geleerd. Deze nummers worden aan elkaar geplakt tot een mix. Per jaar worden er (minimaal) 2 mixen ingestudeerd. Deze worden geshowd tijdens de jaarlijkse demonstratie op de ALS dag in Jirnsum en tijdens de voorstelling in de laatste week van het schooljaar voor de zomervakantie. Dit is tevens de afsluiting van het dansseizoen.

Daarnaast wordt er door verschillende groepen mee gedaan aan wedstrijden gedurende het wedstrijd seizoen (februari t/m juni). Het varieert per jaar welke groep wanneer mee doet aan welke wedstrijd.

Er zijn in totaal 7 groepen. Zie hieronder het schema.

Maandag:

16:45 – 17:30 Groep 1 gr. 3/4/5 Tha Funky’s
17:30 – 18:30 Groep 5 Klas 3+ Lightning


Dinsdag:

16:45 – 17:30 Groep 2 gr. 5 The Crazy’s
17:30 – 18:30 Groep 3 gr. 6/7 Dance Aholics
18:30 – 19:30 Groep 4 gr. 7/8/1e klas The Beat Rockers


Het is ten alle tijde mogelijk om 2 gratis proeflessen mee te draaien. Spreekt streetdance je aan, dan kan je bij de juf een inschrijfformulier krijgen. Wij raden aan om op 1 van de 2 instroom momenten in het jaar in te stromen. Dit om volledig mee te kunnen komen met de mix die aan wordt geleerd. Het eerste instroom

Streetdance coach Kim stelt zichzelf voor…

Misschien hebben sommigen van jullie me wel eens gezien tijdens een dansvoorstelling op de ALS dag in Jirnsum of tijdens de jaarlijkse zomervoorstelling, of me zien rijden in mijn witte citroen saxo. Dat was ik, Kim Rijpma. Voor degene die mij nog niet kennen, hier een “korte” introductie over mijzelf en mijn dansverleden/heden:

Ik ben Kim Rijpma, 23 jaar en woon in Jirnsum. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de NHL opleiding Pedagogiek. Hierna ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een crisisopvang en gaan reizen door Zuid Afrika. Eenmaal terug in Nederland heb ik een zwangerschapsverlof van 4,5 maand opgevuld als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling in het MCL. Sinds een jaar werk ik als invalkracht bij Philadelphia in Sneek. Hier begeleidt ik cliënten met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen tijdens hun dagbesteding. De vrije uurtjes in de namiddag en avond besteedt ik aan dansles geven.

Mijn passie voor dansen begon op m’n 6de. Na het behalen van mijn zwemdiploma mocht ik op klassiek ballet. Na een paar jaar switchte ik over naar jazz ballet/dance en vanaf m’n 11de zit ik op streetdance. Dit is de stijl die het beste bij mij past en waar ik met liefde en passie les in geef. Ook krijg ik zelf nog steeds les in streetdance, hiphop, lyrical en modern.

5 jaar geleden begon ik met lesgeven Jirnsum aan twee groepen. Inmiddels is het uitgegroeid naar 7 groepen. En daarnaast geef ik ook nog les in Akkrum en Raerd. Totaal aan 16 groepen. Ik geef met heel veel plezier les, en ik hoop dit nog heel lang te mogen doen!

pasfoto kim
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen