Nieuws no image

Gepubliceerd op 21 april 2008 | door Redactie

0

Sylsbrêge in Beweging

Wethouder Anne Jochem de Vries kwam op maandag 21 april naar It Kattehûs om daar het rapport ‘Sylsbrêge in Beweging: het dorp, de bewoners en de brug’ in ontvangst te nemen. 

../images/nieuws/1-2008/sylsbregerapport.jpg

Hij was hier samen met projectleider Johan Apperloo, op uitnodiging van Plaatselijk Belang Irnsum e.o.
De Vries sprak uit dat de gemeente Boarnsterhim blij is met het initiatief van de Jirnsumers om een dorpsraadpleging te houden. Er is voldoende op gereageerd om de uitslag representatief te noemen.

Vervolg is nu dat de gemeente onderzoekt hoe ‘traject A’ het beste kan worden uitgezet. Plaatselijk Belang heeft aangegeven dat verhoudingsgewijs een groot aantal respondenten aan de enquête als opmerking toevoegde dat het mooi zou zijn een beweegbare brug te plaatsen. De heer Apperloo gaf aan dat wordt onderzocht of in plaats van een hoge vaste brug een lage beweegbare brug geplaatst kan worden, hoewel op voorhand bekend is dat de kosten van onderhoud hierbij hoger zullen uitvallen.
Plaatselijk Belang pleit bovendien voor het vermijden van zwaar verkeer over de Grousterdyk, iets wat ook in de opmerkingen bij de raadpleging naar voren kwam. Met het plaatsen van enkele verkeersborden zou dit al kunnen worden bereikt.

De heer De Vries gaf aan dat de gemeente nu vaart zal maken met de verdere ontwikkelingen. In eerste instantie zal de gemeenteraad op de hoogte gebracht worden en zal moeten worden bekeken hoe het exacte tracé zal moeten lopen. Vervolgens moet er met de grondeigenaren contact worden opgenomen.
Zodra meer bekend is, zal de heer Apperloo contact opnemen met Plaatselijk Belang, waarna er een informatieavond georganiseerd wordt. 
Het eindrapport is te lezen door hier te klikken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen