Nieuws Groepsfoto

Gepubliceerd op 15 september 2013 | door Redactie

0

Team ALS Friesland springt in het diepe tijdens Amsterdam City Swim

De dag begon al vroeg om 8.30 uur. Met bijna 50 personen, zwemmers en fans, vertrokken ze in een door Arriva gesponsorde Q-liner richting Amsterdam. Onderweg verwenden de dames Cilia en Tjeppie iedereen met koffie en cake. In Amsterdam, op het Marine Etablissement, kreeg iedereen bij de controle een bandje om. Voor wie dat wilde kon nog even langs de fysio voor een massage. Verder was het vooral relaxen.

Om 13.20 uur was het zover. Samen met nog 82 man startten ze in Wave 4. De loop naar het water toe was erg spannend. Eén van de deelnemers: ‘De adrenaline gierde door mijn lijf. Je ziet zo lang uit naar deze dag en naar het moment dat je moet starten. Eenmaal aan de start en op het moment dat je het water inspringt viel alle spanning van me af.’ Fans en familie zwaaien ze uit.

De snelle jellen, Sonja en Rosan, gingen er als een speer van door. De rest zwemt rustig in eigen tempo. Al bij de eerste brug zien ze de eerste bekenden. De mensen op de kade zijn allemaal geweldig enthousiast. Langs de route lopen vele fans van de zwemmers mee en moedigen ze aan. Vele malen zien ze de spandoeken van ALS Friesland terug. Wat geweldig! Bij de finish worden ze door hun familie, fans en bekenden onthaald als helden. Zo voelde het ook, alsof je een marathon had gezwommen. 

Maar het ging natuurlijk niet om deze helden maar om de helden die de ziekte ALS hebben. Daar hebben ze het voor gedaan. De totale opbrengst van de ACS was 1,6 miljoen. Ongekend! De zwemmers zijn blij dat ze hier een steentje aan bij hebben kunnen dragen.

Na afloop van de cheque-uitreiking kakte iedereen wat in, maar toen eenmaal de band was afgelopen en de DJ begon te draaien begon het feest. Het leek de Jirnsumer Merke wel. De voetjes kwamen van de vloer en de biertjes vloeiden rijkelijk. Om 20.30 uur was het helaas echt tijd om naar huis te gaan. Het duurde nog even voor de bus echt kon vertrekken maar eenmaal op weg naar huis zetten de partygangers het feestje in de bus voort.

Op de site van Amsterdam City Swim kun je bekijken aan welke projecten het geld wordt besteed.
Een foto-impressie van de groep uit Jirnsum e.o. kun je bekijken via deze link: foto’s ACS

Groepsfoto

ALS Friesland team. Op de foto ontbreekt Sonja Swart
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen