Nieuws no image

Gepubliceerd op 5 augustus 2002 | door Redactie

0

Terschelling blijft ‘hot’ voor Jirnsumer jongeren

Voor het verblijf op Appelhof, dé jeugdcamping van Terschelling, had de groep een gigantische wigwamtent gehuurd van een ondernemer uit Noord-Holland. Deze had dus opdracht gekregen om de tent in Formerum op te zetten en er een week lang te laten staan. Bij het opzetten trok het de volle aandacht van zowel de gasten als de beheerder. Grote legertenten waren tot dusver gewild bij de jongeren, maar deze wigwam was wel erg bijzonder. Zo bijzonder zelfs dat de eigenaar van de camping overweegt om de tent te kopen.

De week heeft geheel in het teken gestaan van feesten, drinken en alles wat daarbij hoort. Daarbij was het maken van het woord ‘Heineken’ (staand)van alle meester gemaakte kratjes bier één van de hoogtepunten. Van alle commotie rond de vele gevallen van alcoholmisbruik hebben in zoverre iets meegekregen, dat ze in die week drie jonge gasten hebben afgevoerd per ambulance. Verder hebben ze niets gemerkt van aangescherpte controles of andere maatregelen om het gebruik van drank ietwat te ontmoedigen.

Volgens de Jirnsumer jongeren ligt de oorzaak van de alcoholvergiftigingen aan een drietal factoren: de zeer jonge leeftijd van de gebruiker, het nuttigen van grote hoeveelheden sterke drank en het gebruik van drugs. Een combinatie hiervan is veelal ook het geval geweest.

Door al die commotie op Terschelling kwam ook de media massaal naar het eiland toe. De Jirnsumer jongeren zijn geïnterviewd door Omrop Fryslân TV, de Telegraaf heeft een foto van de groep in de krant afgedrukt en V8 vond het zelfs nodig om de groep een dag lang te volgen. En dit in het bijzijn van de voormalig Miss Nederland! De commerciële omroep betaalde zelfs de kosten van de taxi op die bewuste dag. Dit alles om inhoud te geven aan het programma ‘Feesten & Beesten’, wat vanaf september a.s. te zien zal zijn.

Al met al was het weer een enerverende en zware week voor de 17 jongeren. Bij terugkomst in Jirnsum waren de meeste fysiek gezien redelijk aangetast. Één van de personen die daar getuige van mocht zijn, was de hoofdtrainer van de V.V. Irnsum. Op de eerste training van het nieuwe seizoen zag hij een paar van zijn pupillen met ‘gezondheidsproblemen’ de training afwerken. ‘Moge dat van korte duur zijn’ moet hij hebben gedacht!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen