Nieuws no image

Gepubliceerd op 27 juli 2003 | door Redactie

0

Tot nu toe goed seizoen voor jachtverhuurders

Jappie Sikkema van Roukema laat weten dat het tot nu toe ‘best’ gaat met de zaken. Ondanks het feit dat alle boten tot nu toe verhuurd zijn, krijgt hij nog circa 100 verzoeken per week voor het verkrijgen van een kruiser. Hij moet steeds ‘nee’ verkopen aan vooral Nederlanders die nog in eigen land de vakantie willen doorbrengen. Zoals het er nu voorstaat, zal er vanaf half augustus wel geregeld een boot in de haven liggen. Voor deze periode zijn namelijk nog weinig boekingen bij Roukema verricht.

Collega Anne Bangma van het verhuurbedrijf Aqualux Yacht en Charter is behoudens het voorseizoen (“slechter dan 2002”) zeer content. Tot eind september zit men vol. “We zijn nu bezig met het bouwen van twee nieuwe schepen, zodat we volgend jaar elf boten op de diverse wateren hebben varen.” Bij Aqualux zijn het, in tegenstelling tot bij Roukema waar steeds meer Nederlanders komen, hoofdzakelijk Duitsers die een boot huren.

En ook bij de FNMA komen overwegend Duitsers. “Ongeveer 80% van de verhuurders is Duits”, aldus de eigenaar, de heer Van der Wal. “Ik ben niet ontevreden over dit seizoen. Het is vrijwel identiek als in 2002. Maar de tijd dat elke boot 21 weken weg is ligt ver achter ons”.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen