VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 september 2004 | door Redactie

0

Trainer Irnsum: Dik tevreden !

De gedreven nieuwe trainer Johnny Nota was er klaar voor. Het weer was zonnig, er waren langs het veld bijna net zo veel korte broeken als in het veld. Het was na vijf minuten al raak: 1-0 voor Irnsum. Een uitstekende voorzet van rechts werd door Anne Bertus v.d.Meulen prachtig ingekopt. Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de goed combinerende Irnsummers.

Een schot van Rogier van Nugteren onderstreepte de aanvallende bedoelingen van de thuisclub. Na het eerste kwartier kwam RES beter in de wedstrijd en forceerde een viertal corners, die geen gevaar voor de debuterende keeper Michel Schippers opleverden.

Een uitval van Irnsum met een afgeketst schot van Cor Dijkstra luidde na 35 minuten een offensief van Irnsum in. RES hielp een handje doordat de keeper een terugspeelbal naast zijn doel in zijn handen pakte. De toegekende vrije trap werd met een slim balletje van de “terug van weggeweest” Edward Jorna op Cor Dijkstra gegeven, die technisch knap van dichtbij, hoog in het doel schoot: 2-0. Keeper Eyer van RES was kansloos.

RES oogde duidelijk aangeslagen door deze tweede treffer en Irnsum voetbalde vrijwel probleemloos naar de rust. Alleen een sporadische uitval van RES in de 40e minuut zorgde ervoor dat de keeper van Irnsum zich kon uitleven. Peter Hottinga viel pal voor rust geblesseerd uit en werd vervangen door Sjouke Pieter Visser.

Na de rust bleef het overwicht voor Irnsum, dat de vele toeschouwers vermaakte met zeer verzorgd voetbal. In de vierde minuut na rust constateerde scheidsrechter Janson uit Leeuwarden een overtreding in het strafschop van Irnsum: Penalty! Gelukkig voor alles wat Irnsum lief heeft schoot RES-speler Jaarsma naast het doel.

Irnsum bleef lustig combineren wat resulteerde een overvloed aan kansen: Eerst kopte Rogier Van Nugteren over, werd een schot van Jouke Riemersma door de keeper gestopt, kwam Remco den Dulk net een teen tekort om te scoren en lifte Edward Jorna de bal net niet over keeper van RES.

Na 28 minuten was het eindelijk weer raak; Remco den Dulk slalomde door de defensie van RES en Sjouke Pieter Visser nam de voorzet ineens op zijn schoen: 3-0. De kansen voor Irnsum werden steeds groter omdat RES wel moest aanvallen.

De Irnsummer spitsen waren wat te gehaast in de afwerking. Uit een vrije trap krulde Anne Bertus v.d. Meulen de bal tegen de kruising van deklat en paal. Vijf minuten voor tijd viel onverwacht toch nog een treffer voor RES; keeper Michel Schippers gleed uit en RES scoorde van afstand in verlaten doel. Irnsum verzuimde om de score op te voeren maar bleef wel kansen creeren.

Drie minuten voor tijd deed zich nog iets merkwaardigs voor: de scheidsrechter wilde de grensrechter van RES wisselen voor een ander, wegens voortdurende aanmerkingen op zijn leiding, en met behulp van de trainer van RES gebeurde het ook.

Na 48 minuten floot de scheidsrechter Janson voor het einde en had Irnsum de eerste drie punten binnen. Trainer Johnny Nota sprak van “Dik verdiend, deze overwinning. De score had wel wat hoger kunnen uitpakken, maar het is wel positief dat er zoveel kansen gecreerd zijn. Irnsum was vandaag duidelijk de beste ploeg, nogmaals: Ik ben dik tevreden!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen