Nieuws als friesland

Gepubliceerd op 18 juni 2013 | door Redactie

0

“Trap ALS de wereld uit” zaterdag 22 juni in Jirnsum

Het programma start vanaf 12.00 uur. De locatie is net als de voorgaande edities weer op het plein bij Café de Fantast (Rijksweg 132). Er is een feesttent aanwezig. Weer of geen weer, de dag gaat door!

Fiets- en wandeltochten
De afstanden van de fietstochten zijn 25, 50 en 100 km. Om 12.00 uur start 100 km fietstocht. De tochten van 25 en 50 km zullen om 13.30 uur van start gaan. De afstanden van de wandeltochten zijn dit jaar 6, 18 en 25 km. De twee wandeltochten van 18 en 25 km gaan om 12.00 uur beginnen. Voor de 6 km tocht kan men vanaf 13.30 uur van start gaan. U krijgt een tas mee met wat lekkers en drinken. Onderweg staat ook een mobiele koffiebar om u te voorzien van heerlijke koffie. 

Optredens
Tot nu toe zijn er 4 artiesten die een belangeloos optreden verzorgen op 22 juni.

 • No Matter: Het repertoire van deze band is van Ben Cramer tot Pink, van Neil Young tot aan Mooi Wark & John Denver tot de Stones. Voor ieder wel wat wils dus.
 • Zanger Arnold: Deze zanger weet van elk festijn een feestje te maken. Als voormalig zanger van Second Life heeft hij ruime ervaring en een zeer gevarieerd repertoire. Succes verzekerd dus…
 • Dames Popkoar Leave 17: Dit beloofd een verrassend optreden te worden van deze dames die allemaal uit de buurt komen. Ze zingen o.a. nummers van Duffy, the Weathergirls en les Poppy’s.
 • DJ Boy: Hij zal zijn platenkast weer leeghalen en meenemen naar Jirnsum. Met deze DJ zullen we het evenement op een mooie manier afsluiten. Classics, club, eurodance, happy hardcore, house, groove, r&b… alles wordt gedraaid. PARTY!!!

Activiteiten
Diverse verenigingen uit de omgeving organiseren allerlei activiteiten waaronder o.a. straatkaatsen, sjoelen, streetdance etc. Voor de kinderen is er van alles te beleven waaronder een draaimolen voor de allerkleinsten. Ook zullen er dit jaar activiteiten op het water worden georganiseerd waaronder een demonstratie van de brandweer, een zwemroute en Aquaballen. Denk om de veiligheid van uw kinderen bij het water (neem desnoods zwemvesten mee)!

Verloting en Veiling
In de week van 27 mei zijn er huis-aan-huis loten verkocht in de omliggende dorpen. Op de ALS dag is het ook nog mogelijk om loten te kopen. De prijzen van de verloting zijn niet mis. De hoofdprijs is een fiets t.w.v. € 899,-. Daarnaast zijn er nog vele andere mooie prijzen te winnen.

Op de site van ALS Friesland staan unieke veilingitems waaronder een gesigneerd shirt van Robin van Persie en een tocht met een Lemster aak voor 10 personen (inclusief catering en bemanning). U kunt vanaf nu bieden op de items: http://www.alsfriesland.nl/activiteiten-2013/veiling

Eten en drinken
Er is deze dag volop eten en drinken verkrijgbaar. Een mobiele koffiebar waarvan een deel van de opbrengst naar ALS gaat. Er is een barbecue aanwezig. Het drinken wordt verzorgd door Café de Fantast. Tevens is de snackbar deze dag ook geopend.

De activiteiten op het plein zullen ongeveer vanaf 15.30 uur starten. Ook zijn er dan de eerste muzikale optredens. Om ongeveer 18.00 uur begint de veiling. Het evenement zal doorgaan tot ongeveer 01.00 uur. De hele dag dus plezier en vertier.

De opbrengst van deze dag gaat allemaal naar de Stichting ALS Nederland. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Nederland telt ongeveer 1400 ALS-patiënten. Jaarlijks sterven er ongeveer 500 mensen in Nederland aan deze ziekte. Het doel van het evenement is om aandacht te vragen voor de ziekte ALS, maar ook om geld in te zamelen. De opbrengst van dit evenement wordt voornamelijk gebruikt voor meer onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke ziekte ALS via de Stichting ALS Nederland. Kijk voor meer informatie ook op www.alsfriesland.nl .

KOM ALLEMAAL DUS OP 22 JUNI NAAR JIRNSUM…

als friesland
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Lid worden?

  Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

  Ja, ik word lid!

 • Aankomende evenementen

 • Nieuws van de verenigingen