Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 oktober 2003 | door Redactie

0

Troefmarkt Jirnsum sceptisch over prijzencircus

Klanten moeten worden gekoesterd. Daarom wordt er met prijzen gestunt als het economisch wat tegen zit. Op kleinere schaal zien we dit verschijnsel vaak terug in de maanden januari en september. Dit omdat in de periode ervoor gemiddeld meer wordt uitgegeven (Sinterklaas, Kerst en vakanties) en de klanten de neiging hebben de hand op de knip te houden.

De klanten worden door de supermarkten vanaf afgelopen maandag gelokt met scherp geprijsde A-merken. De ketens hopen op deze manier dat er ook levensmiddelen uit de rest van het assortiment worden gekocht. Deze periode van verlaging van de prijzen is meestal van tijdige aard. Het gewonnen of verloren marktaandeel is vaak miniem en weegt nauwelijks op tegen de gemaakte kosten.

Siemen Halbesma is duidelijk in zijn standpunt. “Ik kan als kleine zelfstandige natuurlijk niet meedoen met deze stunts. De marges zijn al zeer klein. De vaste lasten gaan immers niet omlaag en dus vind je geen grote hoeveelheid artikelen in mijn winkel die nu blijvend in prijs worden verlaagd.”

Hij vervolgt: “De spaarpot van de grote ketens gaat ook een keer op. Ook zij blijven zitten met de vast kosten. Deze zijn in verhouding nog groter dan bij mij.” Op de vraag of dit proces lang stand houdt antwoordt hij: “Reken maar van niet. De prijzen gaan straks weer stilzwijgend omhoog”. Bang voor het verlies van omzet is hij niet. “Natuurlijk gaan de mensen wel in op bepaalde aanbiedingen elders, maar voor de kleinere boodschappen blijven ze wel komen. Ook de inwoners van Jirnsum willen toch graag dat er een winkel in het dorp blijft!”


Troefmarkt gaat niet mee in prijzenstunts Supers
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen