Nieuws no image

Gepubliceerd op 1 september 2003 | door Redactie

0

Twee planten, twee verhalen

Sietse en Grietje van der Hooft kregen in mei een klein zonnebloemplantje in de handen gedrukt. De lengt van het plantje was niet meer dan 20 cm. Er werd een plek in de tuin gezocht waar hij ongehinderd richting hemel kon groeien. En dat geschiedde, de plant bloeide welig. “Er waren weken bij dat de plant wel 40 cm de lucht in schoot”, verteld Sietse. Half augustus is de knop opengebroken en dus bloeide vanaf die tijd ook de bloem in volle glorie. De zonnebloem bereikte vorige week zijn top en werd 4.37 meter hoog.

Bij de Verhoeve Groep Noord een geheel andere plant. Een exotische welteverstaan. In het pand van de onderneming is in 2000, tijdens de verbouwing, een mooie wintertuin aangelegd. Er werden dus verschillende planten in de grond gezet. Tot een ieders verbazing groeiden er vorig jaar kleine banaantjes aan één van die planten. Deze werden vervolgens door het personeel geconsumeerd.

Na het plukken stierf de plant af, maar wederom groeide er een nieuwe bananenplant. En ook nu genieten de personeelsleden van de Verhoeve Groep weer van deze lekkere exotische lekkernij. Want over de smaak zijn ze het allemaal eens: veel lekkerder dan een banaan uit de supermarkt. Men kijkt nu al weer uit naar de zomer van 2004.De hoogste (zonne)bloem van JirnsumMilieutechnisch verantwoorde bananeboom
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen