Nieuws

Gepubliceerd op 9 februari 2017 | door Redactie

0

Tweede bewonersavond over ruimtelijke kwaliteit

De gemeente Leeuwarden houdt op 28 februari om 19.30 uur een tweede bewonersavond over Welstand. Hieronder de uitnodiging:

Mensen vinden ruimtelijke kwaliteit belangrijk. Inwoners zijn gelukkig  betrokken als het om hun leefomgeving gaat. Maar regels voor ruimtelijke plannen worden soms als ingewikkeld, onduidelijk en overbodig ervaren. In 2019 kom er een nieuwe Omgevingswet, waarin regelgeving vereenvoudigd wordt.

Om in de toekomst toch de kwaliteit van de gebouwde omgeving te behouden, moet de zorg voor ruimtelijke kwaliteit worden aangepast aan die veranderende omstandigheden. Daarom onderzoekt de gemeente samen met GEAR de mogelijkheden om, samen met u, te komen tot ‘Welstand met  draagvlak’.
Wij vragen u om met ons mee te denken over wat wel en wat niet past bij het dorp. Wat vind u er bijvoorbeeld van hoe de supermarkt er uit ziet? Mogen er in Jirnsum moderne woningen worden gebouwd? Veel of weinig regels? En wie moet erop toezien dat deze regels worden nageleefd?

Uitnodiging
Op 31 januari is op de eerste avond met een aantal bewoners een start  gemaakt. Op deze tweede avond zullen we de eerste uitkomsten bespreken en opnieuw met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp. U bent op 28 februari om 19:30 van harte welkom in MFC it Kattehûs. Ook als u op de eerste avond niet aanwezig kon zijn is uw aanwezigheid waardevol!
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen