Nieuws no image

Gepubliceerd op 9 april 2003 | door Redactie

0

Uit in Jirnsum tijdens Pasen 2003

Goede vrijdag dankt zijn naam aan de kruisiging van Jezus. Jezus kreeg tijdens zijn leven op aarde zowel volgelingen als vijanden. Op een vrijdag voor het Joodse paasfeest werd Jezus door de Romeinen gekruisigd. Deze terechtstelling heeft voor christenen grote waarde. Jezus ging namelijk vrijwillig aan het kruis om de zonden van mensen op zich te nemen. Aan deze gebeurtenis wordt op Goede Vrijdag gedacht.

Vreemd genoeg was de dood van Jezus niet het einde van zijn leven. Na drie dagen stond Jezus op uit de dood. Op deze manier overwon de zoon van God de dood en zorgde voor een eeuwig perspectief voor de mensheid. Op Pasen (de eerste zondag ná Goede Vrijdag én de maandag erop) wordt deze overwinning letterlijk ‘gevierd’.

Hoewel het dus van oorsprong christelijke feestdagen zijn, zijn er genoeg mensen die deze feestdagen zonder die reden toejuichen. Natuurlijk zijn er speciale kerkdiensten die stilstaan bij het verhaal er achter, maar de feestdagen staan voor veel Jirnsumers ook voor gezelligheid en uitgaan. Jirnsum biedt volgend weekeinde op dat gebied weer voldoende.

In De 2 gemeenten is er op Goede Vrijdag een Darttoernooi onder de naam ‘Beerenburg 501’. Zaterdag 19 april speelt het Top-40 orkest Friends in de zaal van Mukkes. En op paaszondag is de welbekende formatie Lays te gast.
Café De Fantast biedt haar gasten ook een leuk optreden. Paaszondag zal de band ‘SKA’N.DEL in het dorpscafé op de buhne staan. Een nog onbekend orkest, maar zeker de moeite waard.

NB. Nadere info over voornoemde optredens vindt u elders op deze website.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen