Nieuws UItnodiging Sylsbrege 5 november

Gepubliceerd op 8 oktober 2014 | door Redactie

0

Uitnodiging informatieavond Sylsbrêge

Het vervangen van de Sylsbrêge is een erg langlopend project. In 2007 hebben we al enkele informatieavonden gehad en ook een dorpsenquête gehouden. Toen kon het allemaal niet doorgaan vanwege de financiële problemen van de gemeente Boarnsterhim.

Een paar jaar later is het project weer opgepakt. Met een Kerngroep van het Plaatselijk Belang Irnsum, ondernemers en omwonenden is er toen een schetsvisie ontwikkeld. In januari 2013 is die visie gepresenteerd op een informatieavond in het Kattehûs. Later dat jaar (oktober) is er door een architect een ontwerp gemaakt dat ook op de website van Jirnsum is geplaatst (artikel 13 oktober).

Toen kwam de fusie met de gemeente Leeuwarden. Dat betekent nieuwe mensen en ook enkele nieuwe inzichten. Inmiddels heeft de gemeente Leeuwarden een wat aangepast ontwerp van de brug opgesteld. Verder kiest de gemeente ervoor om vooralsnog geen stukje rondweg aan de nieuwe brug te koppelen. Wel wil men de inrichting van de Grousterdyk verbeteren zodat het minder druk wordt en er minder snel gereden zal worden.

Over al deze dingen willen we u graag bijpraten op de volgende informatiebijeenkomst op woensdag 5 november vanaf 19.30u in het Kattehûs

We hopen u daar te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Johan Apperloo
gemeente Leeuwarden

UItnodiging Sylsbrege 5 november
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen