Nieuws

Gepubliceerd op 15 april 2018 | door Redactie

0

Uitslag enquête groenstrook Douwemastrjitte

 

104 mensen hebben de enquête over de eventuele invulling van de groenstrook aan de Douwemastrjitte ingevuld. De meningen liepen fijn uiteen. 29,8% van de respondenten vindt dat er huizen moeten worden gebouwd, 30,8% ziet wel wat in een pluktuin 18,3% zou de groenstrook wel willen gebruiken voor evenementen en 21,2% heeft er zo zijn of haar eigen ideeën bij. Die varieerden van de soorten huizen die gebouwd kunnen worden ( bv. tiny houses ) , tot speelterrein, sportterrein , zwemgelegenheid, etc.

De volgende stap is dat de werkgroep alle ideeën op een rijtje gaat zetten en dan een bewonersavond gaat organiseren zodat we er met u allen verder over kunnen praten.

Daarbij zijn de twee eigenaren van de grond, de gemeente Leeuwarden en Elkien, natuurlijk leidend. Maar een goed plan uit het dorp zelf gaat zeker helpen!

Dat zal eventjes tijd nemen, eerst volgen er nog de twee bewonersavonden over duurzaam Jirnsum, op 10 april en 23 april, om 20.00 uur in It Kattehûs). We houden u via de Stim en jirnsum.com op de hoogte.

Werkgroep wonen en leefomgeving

Anne Sollie, Bartele Kramer, Guusta Elzinga, Hans van Reenen, Sarah Oosterveld, Wiep Smit en Willemke van der Meer.

 
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen