Nieuws no image

Gepubliceerd op 14 februari 2003 | door Redactie

0

Uitvoering opknappen oevers Kromme Grouw uitgesteld

De heer Van der Berg, uitvoerder bij Oosterhuis BV, laat in een reactie weten dat het wisselvallige weer van de afgelopen periode de grootste spelbreker is. Met name de perioden met vorst zijn debet geweest aan het uitstel. De grond moet namelijk over het water worden af- en aangevoerd en dat gaat niet als het matig tot streng vriest. Bovendien is er nog niet (voldoende) grond voorradig om de oevers op te hogen.

Maar daarnaast loopt er nog een procedure tussen Wetterskip Marne Middelsee en de gemeente Boarnsterhim, eigenaar van het water en de oevers. De heer Van der Berg is niet op de hoogte van de inhoud van deze procedure. Op de vraag of de deadline van 1 juni a.s. gevaar loopt antwoordt hij: “Dit wordt moeilijk, maar als we begin maart los kunnen, is het nog mogelijk.”

Een medewerker van het Wetterskip laat weten dat de formele procedure met de gemeente over het hoofd gezien is. Een kleine missteek van deze overheidsinstelling dus. En dus vertraging. Het is nog niet bekend of de deadline bijgesteld gaat worden. Gezien de ‘problemen’ zal Oosterhuis BV dit ongetwijfeld op prijs stellen.

NB. Meer info over de werkzaamheden m.b.t. de Kromme Grou vindt u in het nieuwsartikel van 18 december 2002 (nieuwsarchief).
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen