VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 6 november 2006 | door Redactie

0

V.V. Irnsum wint eenvoudig van Black Boys 1-4.

De huidige formatie onder trainer Dick Schambach begon sterk aan de wedstrijd. Met aanvallend combinatievoetbal werd de thuisclub op eigen helft vastgezet.
Na een kwartier was er pas het eerste schot op het doel van Irnsum.
Daarna was het weer Irnsum dat in de eerste helft uitliep op een eenvoudige
3-0 voorsprong.
 
Het had na 16 minuten al 1-0 kunnen zijn als Marcel Brakels en Marcel Terra elkaar niet in de weg hadden gelopen. Maar 4 minuten later was het raak: Eerst werd een vrije schop van Cor Dijkstra tot corner verwerkt. Uit de corner, genomen door Marcel Brakels, werd de afgeslagen bal direct door Marcel Terra
in de linkerhoek geschoten, keeper Peter de Jong was kansloos: 0-1.
De aanvallen van Irnsum werden steeds gevaarlijker. Na ruim een half uur tikte Cor Dijkstra de bal net over de lat, na weer een corner van Irnsum. Twee minuten pikte Jonathan Heeremans, die voor het eerst dit seizoen vanaf het eerste fluitsignaal in de basis stond, na een afgeslagen aanval de bal op en schoot de bal droog langs keeper de Jong: 0-2.
Bij de spelers van Black Boys ontstond er enige irritatie, en dat resulteerde in 2 gele kaarten gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter Koopmans uit Heerenveen. In de 42e minuut was het weer Jonathan Heeremans, die een voorzet van Rogier Nugteren op waarde wist te schatten, en via de paal wist te scoren: 0-3.
Na de thee kwam Irnsum weer sterk uit de startblokken. Marcel Brakels raakte het zijnet op een voorzet van Marcel Terra. De irritatie bij Black Boys bleef en na opmerkingen kwam de derde en later ook de vierde gele kaart.
Irnsum zocht nu steeds sneller de aanval en verzuimde om verzorgd voetbal te blijven spelen, ondanks verwoede pogingen van Cor Dijkstra om de bal in de ploeg te houden. In de 16e minuut na rust was er een onnodig weggegeven vrije schop, die door de Vries van Black Boys via keeper Johan de Jong en de paal in
het Irnsummer doel belandde: 1-3.
Black Boys begon met de moed der wanhoop de aanval te zoeken en liet in de achterhoede veel ruimte vallen. Irnsum verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Een handvol opgelegde kansen waren niet besteed aan de aanvallers van Irnsum. Het was Dick Hellinga, ingevallen voor een leeggespeelde Marcel Terra, die de bal vol op zijn schoen nam, maar keeper de Jong van Black Boys redde voortreffelijk. Even later soleerde Jonathan Heeremans door de Sneeker achterhoede, maar kon de bal niet voldoende raken.
Black Boys bleef strijden voor een beter resultaat en Irnsum bleef onzorgvuldig in de afwerking. Keeper Johan de Jong raakte even geblesseerd bij het stoppen van een vlammend schot van één van de aanvallers van Black Boys.
In de blessuretijd wist Irnsum toch eenvoudig afstand te nemen. Na een schot van invaller Douwe Elzinga was het Rogier Nugteren die slim de bal breed legde voor Theo Terra, die heel koelbloedig uithaalde: 1-4.
Irnsum had vooral in de eerste helft van de wedstrijd het beste van het spel, en maakte het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk.
Achteraf wint het collectief van Irnsum toch vrij eenvoudig van Black Boys.
Een goed resultaat aan de vooravond van de derby tegen GAVC.
Dat vond ook de trouwe aanhang van Irnsum, die weer in groten getale aanwezig was.                
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen