Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 5 december 2004 | door Redactie

0

Vaarweg Jirnsum – Grou v.v. open voor pleziervaart?

De vaarweg tussen Jirnsum en Grou toegankelijker maken voor de pleziervaart! Een grote wens voor het dorp Jirnsum. Maar ook een streven dat niet één-twee-drie gerealiseerd zal zijn. Het verhogen en aanpassen van de gedateerde Sylsbrêge zal in verhouding niet het grootste probleem zijn. Maar het ophogen van zowel de A28 als de spoorbrug is een ander verhaal. De provincie laat nu de haalbaarheid hiervan onderzoeken.

In het magazine over het Friese Merenproject wordt vermeld dat de plannen voor het aanpassen van de spoorbrug over de Rjochte Grou al in een vergevorderd stadium verkeerd. Het voorontwerp wordt nog dit jaar afgerond. Tevens vind er een studie plaats naar de andere drie verkeersbruggen over deze vaarweg, waaronder de Sylsbrêge. Het gaat dan om het optimaliseren en (eventueel) ophogen (tot 2.50 meter) van de bruggen.

Ingenieursbureau Oranjewoud zal het onderzoek op zich nemen. Ze zullen hopelijk ook de dorpsvisie in het onderzoek meenemen. Want daarin staat ook de wens om de rondweg door te trekken in noordoostelijke richting (langs zuidkant zendmast) naar deze brug. Dit zal natuurlijk van invloed zijn op de plaats van een eventuele nieuwe brug.

Plaatselijk Belang volgt al een aantal maanden voornoemde ontwikkelingen en zal dat blijven doen. Tot dusver werd er nog informeel over gesproken, maar het mag duidelijk zijn dat dit binnenkort een concretere invulling gaat krijgen. Er wordt gedacht aan het oprichten van een speciale werkgroep.


Op deze kaart worden de intenties van het Friese Merenproject duidelijk gemaakt

Bron kaartje: Project Friese Meren
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen