KV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 september 2008 | door Redactie

0

Vakgarage Hofstra ‘Pearke-Jûn’ keatsen 30 augustus 2008

…. was het ‘Pearke-Jûn’ keatsen gesponsord door Vakgarage Hofstra.
Met 28 pearkes werd er in 2 klassen, ‘de Bining’ en ‘de Voltreffer’, gekaatst in 3 omlopen. Aangezien het schitterend weer was, werd er niet zoals gebruikelijk met ‘spullen gelyk’ maar met ‘eersten gelyk’ begonnen.

Deze senioren ledenpartij wordt standaard gekaatst met een luchtbal en dat heeft als resultaat dat de bal prima stuit. Gevolg hiervan is dan weer dat er veel meer kans is op tussenspel en leuke ‘trick-track’ situaties. Niet ongebruikelijk is het dan ook dat men begint in perk 1 met de opslag en na het tussenspel bij perk 3 of 4 is beland. Met alleen kaatstechniek kom je er niet op deze avond want net zo belangrijk is het inschatten van waar je tegenstander de bal naar toe zal slaan. 

Vele leuke en spannende acties en partijen maakten het dat het bij de prijsuitreiking weer op de ‘tegen eersten’ aan kwam. Voordat de laatste omloop werd gekaatst konden de deelnemers zich tegoed doen aan het hapjes buffet. Nadat de 3de omloop was gekaatst, was het tijd om de balans op te maken en kon voorzitter Peter Posthumus voor de laatste keer dit seizoen de prijzen uitreiken.

De prijzen, allerhande leuke en nuttige producten, mochten door de kaatsers zelf uitgezocht worden waarbij de 1ste prijswinnaars eerst een prijs mochten uitzoeken.

Na het bedanken van de sponsor, Vakgarage Hofstra, en het barpersoneel van deze avond mochten de volgende kaatsers een prijs uitzoeken:

‘de Voltreffer’ klasse:
1) Dorien van Steen
Peter Posthumus 

2) Judith Schaap
Ids B. Veldhuis

3) Liesbeth Bruinsma
Anno Wijtsma

‘de Bining’ klasse:
1) Ineke Meintema
Ernst v/d Ley 

2) Ekelien Steensma
Douwe Beimers

3) Wiepie Kuperus
Evert de Jong

4) Hinke van Steen
Pier T. Meintema 

5) Debbie de Vries
Geert Stoker
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen