Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 augustus 2002 | door Redactie

0

Vakgarage Hofstra ‘STEK-Erkend’

Sinds de oprichting in 1992 heeft Gabe Hofstra dus niet stilgezeten. Na de beginjaren, waarin ook het eerste personeelslid in dienst is getreden, volgde in 1995 de eerste grote verbouwing. Een groot garagepand inclusief woonhuis werd opgeleverd. Het nieuwe pand bood Hofstra de mogelijkheid om meer werk aan te trekken in een sector die toen bloeide.

In 2001 kreeg de tweede grote verbouwing gestalte. Het aangrenzende pand van ‘Bouwbedrijf Riemersma” werd gekocht en via een tussenbouw tot één geheel met de toen bestaande locatie gesmeden. Zo zijn er in het complete gebouw nu negen bruggen te vinden en is er dus weer voldoende ruimte om reparaties uit te voeren en onderhoud te plegen.

Intussen kwam er meer personeel in dienst. Vele vakdiploma’s zijn er intussen door het personeel behaald. Er is zelfs één werknemer die vrijwel alle vakdiploma’s op zak heeft. En dat is uniek volgens Hofstra. Het laatst behaalde diploma geeft de garage het recht om airco’s in te bouwen en te repareren. Daardoor is de garage nu ‘STEK-Erkend’.

Overigens heeft Hofstra ten aanzien van het onderhoud een samenwerkingsverband met een aantal collega-garages, waaronder Zantema te Raerd en De Vries te Sneek. Dit is inclusief het APK-gebeuren, dus de keuring en het afmelden.

Ook met de verkoop in dit jaar gaat het goed. Ten opzichte van 2001 is er bijna geen verschil in de verkoop van occasions. En dat betekent dat er nog steeds goed gehandeld wordt. Wel is in tegenstelling tot vorig jaar de handel laat op gang gekomen. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de invoering van de Euro. Mensen moesten waarschijnlijk even wennen aan de waarde van de valuta.

Hofstra koopt vrijwel alleen gebruikte lease-auto’s in. Vooral in het zuiden van het land zitten een aantal groothandels waar hij regelmatig zaken mee doet. De exemplaren worden o.a. via Internet te koop aangeboden. Zeker 80% van de verkoop is te danken aan dit medium.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen