Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 juni 2006 | door Redactie

0

van A tot Z: Van Bees

Van Bees is de naam die Anita Hompus en Vries Zuidam bedachten voor hun bedrijf. 
Het concept van allerlei activiteiten op het eigen erf speelde al langer, maar eerst moest het eigen huis af en bewoonbaar. De oude stelpboerderij werd gestript en stukje bij beetje in oude stijl weer opgebouwd tot een woonplek die in ieder tijdschrift zou passen.
Naast de verbouwingen en het drukke reguliere werk kriebelde de ondernemingszin en borrelde bovendien de naam ‘Van Bees’ op. Waarom Van Bees? De B van Boerderij, Beesten, Buitenleven, Bourgondisch leven… Allerlei woorden die met b’s beginnen immers! Dé plek ‘Van Bees’ ontstond. 

        

Eerder dit jaar konden ze van start gaan met de verhuur van ‘Op ‘e Jister’, de tot logement omgebouwde ‘bargeskuorre’ op het erf. Een pláátje! Het verbouwen kostte bloed, zweet en tranen bij wijze van spreken, maar met de inrichting en het eindresultaat zullen vele gasten blij verrast worden. Vele Jirnsumers hebben er al een kijkje genomen.
“We mikken eigenlijk op de iets oudere en op luxe gestelde gasten”, aldus Anita, maar al voor we reclame konden maken, waren de eerste boekingen een feit. En niet van de gasten waar wij rekening mee hadden gehouden, maar juist van jongere gezinnen!”

Bij het concept van Van Bees moet op den duur nog een proeverij toegevoegd worden. Zowel Vries als Anita houden van koken. Bij Anita ontwikkelde de hobby zodanig dat zij haar koksdiploma haalde en graag méér wil doen. Een soort kookstudio misschien, of voor feesten en partijen de catering doen; Anita mijmert er nog wat over.
Waar ze zich ook in specialiseerde is zelf meubels opknappen. Zodanig zelfs dat ze daar misschien wel meer mee wil doen: oud meubilair ‘pimpen’…

Maar ja, de tijd ontbreekt wel eens. Anita werkt parttime, en Vries fulltime, bovendien maakt hij veel reisuren. Op de vraag waarom ze dan in Jirnsum uitkwamen antwoordt Vries dat ze ooit zochten om een grachtenpand in Leeuwarden. Er deed zich geen aantrekkelijk aanbod voor en daarom verlegden ze hun wooneisen en zochten binnen een straal van 15 kilometer om Leeuwarden heen naar een notariswoning. Deze boerderij stond in de krant, met foto, frontaal, waardoor zij zich verkeken op het pand. Maar bij de bezichtiging waren ze gelijk verkocht, al verkeken ze zich, iets naïef misschien, op de tijd en de financiën die gepaard gaan met het verbouwen van zo’n groot en onderhoud eisend pand. Eenmaal bezig, beten ze zich er in vast, en het resultaat mag er zijn.

Kortom, Van Bees zal zich waarschijnlijk wel meer laten horen in Jirnsum… En voor wie nieuwsgierig is, de deur staat altijd open!

http://www.vanbees.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen