Nieuws no image

Gepubliceerd op 17 januari 2003 | door Redactie

0

Verandering frequentie niet meteen verbetering

De heer Jaap van Lier van Nozema legt uit: “In opdracht van de overheid worden de frequenties in de gehele FM-band opnieuw ingedeeld (zerobase project). Hierbij moeten veel van de bestaande zenders van frequentie wisselen en soms met minder vermogen en/of vanuit een andere locatie gaan uitzenden. Dit alles heeft te maken met de wens van de overheid om meer zenders toe te laten in de ether.”

Nadat Omrop Fryslan Radio niet meer vanaf Jirnsum uitzendt, is de zender veel slechter bereikbaar voor de luisteraars. De heer Rein Tolsma van Omrop Fryslân bevestigde dit afgelopen week: “Nei oanlieding fan tsientallen klachten docht de Nozema optheden undersyk yn it gebiet der’t de measte klachten weikomme : noardlik Fryslan.”

De klachten zijn via de Omroep dus ook Nozema ter ore gekomen. De heer Jaap van Lier meldde dat in overleg met de Omrop is afgesproken dat Nozema een uitgebreid veldonderzoek zal instellen, met het doel om de probleemgebieden en zo mogelijk de oorzaak vast te stellen. De conclusies zullen met de Omrop worden besproken, teneinde tot een oplossing van de ontvangstproblemen te komen. Rein Tolsma tot slot: “Wy beriede us op fierdere stappen, mar wachtsje earst de utkomsten fan it undersyk of. ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen