Nieuws

Gepubliceerd op 6 november 2015 | door Redactie

0

Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum reist af naar Den Haag.

Vorige week woensdag is de VDJ afgereisd naar Den Haag om gesprekken aan te gaan met zes Kamerleden van verschillende partijen.

Naar aanleiding van deze gesprekken zijn gisteren Kamervragen gesteld. Doel van dit bezoek aan de Hofstad was om te pleiten voor behoud van Dekemahiem. VDJ kreeg de mogelijkheid met behulp van Lutz Jacobi, zelf ook Tweede Kamerlid en één van deze zes Kamerleden.
Behalve de Vereniging, waren eveneens vertegenwoordigers van Elkien, Gemeente Leeuwarden en Doarpswurk mee om te pleiten voor behoud van Dekemahiem.

Volgen Erik Pereboom was het een ‘constructieve dag’ met goede gesprekken. Dit resulteerde in een unanieme conclusie van de Kamerleden dat de Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum met Dekemahiem voor een goede zaak strijden. Bijzonder hierbij is dat de Kamerleden gisteren gezámenlijk de Kamervragen hebben gesteld.

Het zal bij iedereen duidelijk zijn dat de tijd begint te dringen en dat binnen nu en enkele maanden de sloopkogel door Dekemahiem zal gaan als deze door VDJ niet overgenomen kan worden. De vragen zoals die door de zes Kamerleden zijn gesteld, waren dan ook van dien aard om de Tweede Kamer de nijpende en ingewikkelde situatie voor te leggen. Hopelijk kan de uitkomst hulp bieden voor het behoud van Dekemahiem.

 

Foto-3-1024x674
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen