Nieuws no image

Gepubliceerd op 13 april 2002 | door Redactie

0

Vereniging Molehiem is dood, leve de Stichting Molehiem!

Het moet zondermeer een emotionele lading hebben gehad. Afscheid nemen van een vereniging die in 1964 is opgericht. Het was destijds Wietse Riemersma die het initiatief nam om in Jirnsum een camping te starten. Op een gehuurd stukje grond van Sjouke Meijer werd de basis gelegd van wat nu een zeer waardig campingcomplex is geworden. Veel historie met dus leuke verhalen en mooie anekdotes.

Toch ontkwam voorzitter Willen Smits er niet aan om tijdens deze bijzondere avond de laatste vergadering te leiden. Een vergadering die logischerwijs veel leden trok. Want alle ingrediënten om hierbij te zijn waren aanwezig: afscheid nemen van de vereniging Molehiem, ook afscheid nemen van het bestuur, de bijzondere vergaderlocatie en – bleek na de vergadering – de geweldige muzikale omlijsting van het Friese trio ‘Wiltsje fan Peazens’. Toch sloeg de voorzitter zich, ondersteund door de rest van het bestuur, als een waardige veldheer door de agendapunten heen.

Bestuurslid Jan Meijer ging in vogelvlucht door de jaren heen en benadrukte de verschillende ontwikkelingen van de camping. Daarbij ook refererend naar alle vrijwilligers die door de jaren heen zitting hebben gehad in het bestuur. Gezegd moet worden dat de meeste bestuursleden, getuige de vaak lange zittingsperiode, zeer trouw waren aan de vereniging. Zo ontstond er door de jaren heen een hechte club, waarvan de diverse disciplines op een zeer vakkundige manier werden ingevuld. Nimmer waren er bijvoorbeeld op- en/of aanmerkingen op de accurate jaarverslagen en ook waren de bestuursleden ware diplomaten voor het ‘produkt’ waar ze voor stonden. Voornoemde werd ook bevestigd door bestuurslid Sjoukje Posthumus. Ook zij stond even stil bij de snel vervlogen, maar zeer mooie jaren.

Na het in de bloemen zetten van de aftredende leden van het verenigingsbestuur was er zowaar een einde gekomen aan het formele gebeuren. De stichting Molehiem gaat nu verder, echter met een andere doelstelling. Zij moeten namelijk een zeer acceptabel ‘potje’ beheren en op basis van verkregen aanvragen dit verdelen. Alles ten behoeve van de Jirnsumer gemeenschap. Een uitdaging voor het bestuur met vele kansen voor het dorp.

Na de vergadering was het de tijd om de inwendige mens te voorzien van allerlei lekkernijen. Het personeel van de ‘Frisian Queen’ had de aanwezigen een uitgebreid warm buffet voorgeschoteld. Met een drankje erbij plus de Friese liederen van ‘Wiltsje fan Paezens’ werd er aan de belangrijkste levensbehoeften van de mens inhoud gegeven. De leden waren laat op de avond zo enthousiast dat ze uit volle borst meezongen met liederen als ‘Waldsang’, ‘It heitelân’, ‘Simmermoan’, en ‘Elts mei graach ris fiskje’. Dat deze bijzondere avond werd besloten met het ‘Frysk Folkslied’ behoeft voor het toen al afgetreden bestuur geen nadere uitleg. Immers, afscheid nemen doe je in stijl!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen