Nieuws no image

Gepubliceerd op 3 juni 2004 | door Redactie

0

Verkeerssituatie bij De Syl aangepast

De omwonenden waren al een poos met de gemeente in de slag om een oplossing te vinden voor de onveilige situatie op De Syl. Vooral het feit dat er veel te hard wordt gereden is de omwonenden een doorn in het oog. Maar ook schoolgaande kinderen die naar Grou moeten vinden de toestand bij de brug onoverzichtelijk en soms gevaarlijk.

Enige tijd terug is de grens van de bebouwde verschoven naar het oosten. Viel deze eerst ten westen van de brug op de Grousterdyk, nu ligt de grens op de Reinerswei. En in de dorpskom is sprake van een 30-km zone. Ook deze aanpassing was het gevolg van negatieve ervaringen van ongemotoriseerde verkeersdeelnemers op dit knelpunt.

Echter zijn er maar weinig autorijders die zich houden aan de maximum snelheid. Ook eigen inwoners bezondigen zich hier maar al te vaak aan. En dus is het extra opletten geblazen voor de vele fietsers op dit traject. Want direct aan weerszijden van de brug bevindt zich een oversteekplaats voor fietsers. Het beperkte zicht maakt het dan moeilijk om een goede inschatting te maken.

De nu aangebrachte strepen geven aan dat het verkeer elkaar op de brug niet mag passeren. Er is slechts één rijstrook. De gemeente kaatst de bal nu terug naar de gemotoriseerde deelnemer. Deze zal op deze plaats bewuster rekening moeten houden met de ‘zwakkere’ verkeersdeelnemers.

NB. Plaatselijk Belang Irnsum is bekend met dit probleem. Zij heeft het meegenomen in de dorpsvisie. Is de gemeente is nu met omwonenden een oplossing voor de korte termijn overeengekomen, Plaatselijk Belang heeft in de dorpsvisie mogelijke oplossingen beschreven voor de lange termijn.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen