Nieuws no image

Gepubliceerd op 30 januari 2005 | door Redactie

0

Verkeerssituatie rondom basisscholen onveilig?

In Jirnsum liggen voor beide basisscholen de inmiddels beruchte ‘graancirkels’. Aangebracht ten tijde van de herstructurering van de Douwemastrjitte en volgens velen toch bedoeld om de in- of uitgang van de school te accentueren. En daarmee zou het moeten bijdragen tot het verbeteren van de verkeersveiligheid, tenminste als de auto’s van omwonenden er niet ook overdag geparkeerd staan. Zeker bij slecht weer is de situatie onoverzichtelijk.

3VO heeft ook oplossingen die voor de hand liggen. Ouders moeten hun kinderen lopend of fietsend naar school brengen. 3VO ontdekte dat druk verkeer ertoe heeft geleid dat de leeftijd waarop kinderen zonder begeleiding naar school gaan in de afgelopen 25 jaar is gestegen van 6 naar 8,5 jaar. “Ze missen daardoor belangrijke verkeerservaring.” In een reactie zei het Regionaal Orgaan ferkearsfeiligens Fryslân, it ROF, dat het verkeer bij scholen in Fryslân veiliger is als in de rest van Nederland.

Volgens de inhoud van de dorpsvisie die breed gedragen wordt door de Jirnsumers, moet er snel een oplossing komen voor het ‘misbruik’ van deze graancirkels in Jirnsum. Ze moeten autoluw worden gemaakt, opdat de veiligheid van de kinderen en ouders te waarborgen. Plaatselijk Belang heeft dit een paar maanden terug al aan de gemeente doorgegeven. Het wachten is op de daadwerkelijke uitvoering.


De ‘graancirkel’ bij de RK Basisschool wordt gebruikt als parkeerplaats …


… en dus is de situatie voor de kinderen onoverzichtelijk en gevaarlijk.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen