Nieuws no image

Gepubliceerd op 12 maart 2003 | door Redactie

0

Verkiezingen Provinciale Staten: uitslag stembureau Jirnsum

Van de 1026 stemgerechtigden zochten gister 608 het dorpshuis op om hun stem uit te brengen. Aangezien bij de vorige verkiezingen voor de Provinciale Staten (1999) deze Internetkrant nog niet bestond, kunnen we u nog geen vergelijkingsmateriaal presenteren. Hier de cijfers:

PVDA (152 stemmen)
FNP (150)
CDA (130 )
VVD (79)
GroenLinks (31)
D66 (20)
SP (18)
CU/SGP (14)
LPF (11)
G.F. (3)
NCPN (geen)

Landelijk gezien hebben CDA en PVDA een meerderheid. In Jirnsum is dat, waarschijnlijk door het bestaan van de FNP, niet het geval. Hier blijven ze steken op 46% van de stemmen.

Het belang van deze verkiezingen is voor veel mensen overigens onduidelijk. De Provinciale Staten bepalen ook wie er in de Eerste Kamer terechtkomen. Indirect heeft u dus bij de verkiezingen invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer.
Verder gaat het over provinciale onderwerpen waar we vroeg of laat allen mee te maken krijgen, of in ieder geval een mening over hebben zoals de inrichting van het onderwijs, het aan banden leggen van het kievitseieren zoeken en de aanleg van een magneetzweefbaan in onze provincie.
Of deze laatste er komt wordt uiteraard niet tijdens de verkiezingen bepaald. De FNP is tegen, terwijl CDA/PVDA in principe voor zijn. De toekomst zal dit uit moeten wijzen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen