VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 18 september 2006 | door Redactie

0

Verslag Irnsum- Lemmer

Irnsum valt aan en Lemmer wint: 1-3

Jirnsum. Prachtig nazomer weer op het sportcomplex van de v.v. Irnsum.
Ondanks de concurrentie van de wedstrijd Heerenveen-NEC was het toch gezellig druk langs de lijn.
Onder de leiding van scheidsrechter J. Elsinga uit Leeuwarden werd er om 14.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Irnsum-Lemmer.
Hiervoor hadden beide ploegen zich warm gelopen, waarbij het eerste elftal van Irnsum de nieuwe inloopshirtjes van Garage Hofstra duidelijk op kwaliteit teste. Pupil van de week Fedde Boonstra bracht de wedstrijdbal, aangeboden door aannemersbedrijf Arie Broekstra perfect in het vijandelijke doel. Iets wat de aanvallers van Irnsum bijna niet lukte deze wedstrijd.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor Irnsum. Door een snelle balcirculatie had Irnsum duidelijk het beste van het spel.
Met Fokke Kooistra als aanvoerder en Cor Dijkstra als extra slot op de deur van de defensie van Irnsum, lukte het Irnsum om druk te zetten op de verdediging van Lemmer. De mogelijkheden waren er voor Marcel Brakels en Martin Hiemstra, maar beide keren smoorde hun schot in de Lemmer defensie.
Grotere mogelijkheden hadden Rogier Nugteren, die door de Lemmer verdediging slalomde en Douwe Elzinga, die van dicht bij hoog over schoot.
Vervolgens kopte Marcel Brakels net over. Keeper Sander ten Wolde ontpopte zich als een lastig te passeren sluitpost. Keer op keer vonden de Irnsummer aanvallers Sander op hun weg naar een doelpunt.
In de 40e minuut was er een ingooi voor Lemmer, ruim op de helft van Irnsum. Aanvaller Ken Wai Kan wierp de bal ver in het strafschopgebied van Irnsum.
Richard Dörr kopte vervolgens tot ieders, en ook zijn eigen verbazing, in de uiterste hoek van het Irnsummer doel: 0-1. De goal kwam regelrecht uit de lucht vallen en dus ook in het Irnsummmer doel. Irnsum begon nog meer druk te maken, maar kon niet verhinderen dat in de laatste minuut van de blessuretijd Lemmer via wat geklungel in de achterhoede van Irnsum op weer een ingooi van Ken Wai Kan, de door keeper Michel Schippers losgelaten bal, voor de voeten kwam van Richard Dör, die droog uithaalde 0-2.
Na de thee, met Dick Hellinga voor Sjouke Pieter Visser, als wissel bij Irnsum,
bleef Irnsum achter de feiten aanlopen.Wederom was het Marcel Brakels, die na een mooie solo, de bal via de keeper net over schoot. Martin Hiemstra richtte hierna ook niet zuiver, dus net naast.
Sporadisch kwam Lemmer er ook nu uit. Een vrije schop van Marcel Schutz werd door keeper Michel Schippers net overgeslagen.
Na ruim een kwartier in de tweede helft haalde trainer Dick Schambach Douwe Elzinga naar de kant, en mocht Marcel Terra proberen iets aan de achterstand te doen. Irnsum ging achter een op een spelen, met alle gevolgen van dien.
Het is Pieter Terpstra, die in de 25e minuut van de tweede helft, na slecht uitverdedigen, droog uithaalt: 0-3.
Irnsum blijft met de moed der wanhoop aanvallen en forceert in de tweede helft niet minder dan 16 corners! In het laatste kwartier is het dan eindelijk raak. Marcel Terra kopt een afgemeten voorzet van Rogier Nugteren achter keeper Sander ten Wolde: 1-3
Even later, uit een vrije schop, toegekend na het onderuithalen van Marcel Terra op het randje van het strafschopgebied, schiet Marcel Brakels net naast.
Irnsum blijft drukken en vechten voor een beter resultaat, maar de bal valt, of in de handen van de keeper, of tegen de paal of net naast. Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Deze wedstrijd zat het voor Irnsum niet mee, maar de onpartijdige toeschouwer had een boeiende en spannende wedstrijd gezien.
En de Irnsummer aanhang beloonde hun elftal met applaus voor de ten toongespreide inzet en wedstrijdmentaliteit.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen