Festiviteiten Kommisje no image

Gepubliceerd op 9 september 2013 | door Redactie

0

Verslag Merke 2013

Op maandagochtend toen velen nog van hun welverdiende vakantie genoten of al weer aan het werk waren, begon voor de leden van de Festiviteiten Kommisje de merke met het gereedmaken van het feestterrein, op dinsdag het opbouwen van de feesttent en op woensdag en donderdag het opbouwen van het feestterrein en inrichten van de feesttent. Dit alles omdat op donderdagavond rond de klok van 19:00 de stim fan jim playbackshow los barstte.

Donderdag

Met dit jaar 9 deelnemers in de categorie basisschooljeugd, waarbij ook nog een formidabel live-optreden werd gedaan door Lammert de Vos, en 3 deelnemers bij de volwassenen was het aantal deelnemers gelijk aan vorig jaar alleen was er een verschuiving in het aantal deelnemers per categorie. Met spetterende optredens van hoog niveau werd het de jury, bestaande uit Berend Riemersma, Sander Metz en Anita Kant, lastig gemaakt om er een winnaar uit te kiezen.

De prijswinnaars waren dit jaar:

categorie basisschooljeugd 1e prijs: Amerins Riemersma
categorie volwassenen 1e prijs: Anke Hylkema, Baukje Niemarkt, Ekelyn Steensma, Rommy de Wit en Jildau Boomsma.

Na de prijsuitreiking van de kinderen konden de kids even los gaan op de kinderdiscobeats van Sander Metz. En ook na de volwassenen verzorgde Sander de muzikale invulling, al met al een geslaagde avond!

Vrijdag
Op vrijdagochtend was het weer tijd voor het traditionele ballon oplaten gevolgd door de kinderspelletjes en het buikschuiven voor de jongeren van 12/16 jaar. Het weer zat enorm mee, en in het heerlijke augustuszonnetje werden alle spelletjes met veel plezier afgewerkt!

1e prijswinnaars onderbouw: groep o.l.v. Idwine Howerda (Iris Rotteveel, Arjen Posthumus, Lyenne Simonsen, Thijs Nugteren, Ilja Wijtsma.
1e prijswinnaars middenbouw: groep o.l.v. Sigrid Nugteren (Jens Nugteren, Romeijn Simonsen, Liset Bruinsma, Ivar Wijtsma, Sil de Vries).
1e prijswinnaars bovenbouw: groep o.l.v. Hinke van der Ley (Bjorn Terra, Doede van der Weide, Marije Rotteveel, Liza Marije Jorna, Kaj Vogelzang).

De prijzen bij het buikschuiven waren voor Anouk Dijkstra 1e en Martin Rotteveel 2e . Na afloop van de spelletjes was er een optreden van de ballonnen impressionist Arne Wielheesen wat wederom een daverend succes was! Om 14:00 uur ging de kermis open en kon jong en oud zich daar vermaken. S ‘avonds stond de Caribische avond op het programma, een avond met shows van dans en limbo, geheel passend in het thema van dit jaar! De avond kwam wat langzaam op gang maar na enige tijd ging menig voetje van de vloer!

Zaterdag
Zaterdagochtend begon vroeg met de traditionele merkeparade, om 9 uur begonnen de karren aan hun rondje door het dorp en rond de zelfde tijd begonnen de heren Baakman en Co hun spullen klaarte zetten voor de muzikale invulling van het matinee. Ook de mini express, oftewel het treintje begon aan z’n rondes door het dorp om matineegangers op te halen. Het was een prachtig gezicht dat zo’n 80% van de feestganger verkleed naar het matinee kwam!!! Ook voor wie het mooist verkleed was waren er prijzen:
Best verklede vrouw : Ankie van der Weide
Best verklede man: Jancko Posthumus
Best verklede groep was de groep onder leiding van Jeanette Keulen.

Ook voor de wagens waren er prijzen: 1e Jildou, Joyce en Ingrid en 2e voor de “rode praalwagen”.

Baakman en co maakten er een mooi feest van en na het matinee stond er een buischuifbaan in het weiland van de heer Schoustra klaar voor de volkspelen. We zijn de heer Schoustra zeer dankbaar voor het gebruik van het weiland want dit bleek een prachtige locatie van de spelen. Iedereen schoof er lustig op los wat resulteerde in de volgende uitslag:
Bij de heren 1e Jorrit Damsma, 2e Yke Jongbloed
Bij de dames 1e Inge Peul 2e Marije Peul

Zaterdagavond stond de New York superband op het programma, met de tent lekker gevuld was het weer een geslaagde, gezellige merkeavond!

Zondag
Zondagmiddag stonden de 50+ spelen gepland, maar door te weinig deelname werden deze afgelast. Wat wel doorging was het spijkerslaan, menig spijker werd het hout weer ingeramd met uiteindelijke winaars:
Dames: 1e Ingrid Schaap 2e Jacoba Sessing
Heren: 1e Gabe Hofstra 2e Watze Roorda.

Na het spijkslaan en de prijsuitreiking van het kaatsen vertrok de menigte naar de feesttent waar die Gipfelfreunde voor de merkeuitzetter hun lederhozen weer hadden aangetrokken, en weer een stortvloed aan feestmuziek over de menigte uitstortte… Het bleef nog lang gezellig…….

Maandag
Maandagochtend wachtte er een verlaten feesttent welke door de festiviteiten kommisje en enkele zeer trouwe vrijwilligers (bedankt heren) werd ontruimd en afgebroken… Iedereen bedankt voor een gezellige merke en tot volgend jaar

***Mochten er ideeën zijn qua programmering of goeie tips aangaande artiesten meld het dan bij de Fk en we gaan er mee aan de slag, ook is iedereen welkom om goeie ideeën in te brengen tijdens onze inspraakavond (datum moet nog bepaald worden).

De festiviteiten kommisje.
Ernst van der Lei
Aaltje van der Weide – de Jonge
Anita Kant
Theo Terra
Evert Hoekstra
Harm Sikkema
Tjalling Terra
Robert-Jan de Wit
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen