VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 21 mei 2005 | door Redactie

0

Verslag nacompetitie Irnsum 1

Irnsum-Warga 2-5
“Never changed a winning team”, dezelfde elf als tegen Drachten (uitslag 5-1) stonden in een overbevolkt sportpark tegenover Warga.
Na 9 minuten was het al raak: 1-0 door een fraaie boogbal van Marcel Terra.
En terwijl Irnsum nog stond te genieten maakte Warga in dezelfde minuut gelijk: 1-1 door Jelle Sinnema. Irnsum was aangeslagen en Warga had in de verdere eerste helft het betere van het spel.
Met geluk scoorde Koen Wielinga vanaf de cornervlag via twee Irnsumer
verdedigers 1-2.
Op slag van rust was het Reinder Veenstra, die ongehinderd door de Irnsumer
verdediging kon lopen: 1-3.
In de tweede helft miste Irnsum een ruime handvol kansen, maar net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Warga zat er blijkbaar een engeltje op de schouders van keeper Emiel de Vlas, net als op de paal en lat.
Het werd, doordat Irnsum volledig op de aanval speelde, eenvoudig scoren voor Auke Johan Postma: 1-4. Tien minuten voor tijd liep uitblinker Koen Wielenga door de verdediging van Irnsum en scoorde beheerst: 1-5.
Irnsum bleef echter geloven in een beter resultaat en ging nog fanatieker in de aanval. Dat leidde in de slotfase tot een uiterst domme overtreding van keeper Emiel de Vlas, die onder de ogen van scheidsrechter Koopman, Cor Dijkstra natrapte. Rode kaart en penalty!
Bernard Dijkstra scoorde vanaf elf meter en bracht de eindstand op 2-5.

Friesland-Irnsum 4-3
Irnsum begon nogal nonchalant aan de wedstrijd. Onnodig balverleis in de vedediging noopte keeper Michel Schippers tot een aantal fraaie reddingen.
Het was Auke Kooistra, die in de 25e minuut door een uitgespeelde Irnsumer vedediging kon lopen: 1-0.
Irnsum werd wat feller en dat leidde direct tot een perfecte aanval met een voorzet op maat van Rogier Nugteren op Marcel Terra, die prachtig binnenschoot: 1-1.
Vijf minuten voor de rust was de nonchalance weer in verdediging van Irnsum geslopen, evenals Marco Visser die op snelheid twee tegenstanders aftroefde en rustig afronde: 2-1.
Een ongelukkige handsbal van Cor Dijkstra leidde er toe dat Irnsum met 3-1 door een benutte strafschop van Martin Tromp leek te moeten gaan theedrinken.
Het was echter Rogier Nugteren, die met kopbal, via de paal, in slow motion scoorde: 3-2.
Friesland moest na de rust komen om in ieder geval de marge te vergroten met het oog op de wedstrijd tegen Warga.
Het was wederom Martin Tromp die vanuit de draai ineens doel trof: 4-2.
Terwijl de neutrale toeschouwer verwachtte dat Friesland nu ging doordrukken,
begon Irnsum ineens op stoom te komen. Met felheid, geestdrift en teamspirit en
een uitstekende conditie begon Irnsum Friesland onder druk te zetten.
Friesland kwam niet meer over de middellijn en toen het ruim aanwezige hondstrouwe publiek uit Irnsum ook vocaal achter hun ploeg gingen staan, werd Friesland bijna weggespeeld. Het was Marcel Terra die 4-3 maakte en naar mate de extra tijd, die de overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter Achttien bijtelde, langer duurde, werd het bijna gelijk. Maar het geluk was er even niet, maar toch kon het team van Irnsum met opgeheven hoofd het Leeuwarder veld verlaten.
Met als afsluiting de woorden van interim-trainer Piet de Jong, die “de jongens de complimenten gaf voor een goed seizoen, trots was op het team, en met name de supporters van Irnsum bedankte voor hun niet aflatende steun”.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen