Kattekuorke no image

Gepubliceerd op 26 november 2015 | door Redactie

0

Verslag Ouderavond It Kattekuorke

Maandag 2 november jl. is de jaarlijkse ouderavond van de speelleergroep It Kattekuorke weer geweest. Er is een redelijk aantal ouders gekomen en dit keer hebben we ook de vaders welkom mogen heten. De avond is geopend door juf Anneke en eerst zijn er algemene mededelingen aangaande de speelleergroep gedaan. Helaas hebben zich geen nieuwe ouders gemeld voor de activiteitencommissie/oudercommissie. Wij hebben nog heel hard nieuwe leden nodig, heeft u hiervoor interesse dan kunt u zich wenden tot juf Anneke.

Hierna is het woord gegeven aan Jolanda Verschure van de GGD Fryslân en Het Opvoedpunt Leeuwarden. Zij is pedagoge en ze heeft deze avond een presentatie over positief opvoeden gegeven.

Positief Opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Positief Opvoeden is ook goed voor u als ouder. Het helpt ouders om zich zelfverzekerder te voelen en minder stress te ervaren.

Positief Opvoeden kent vijf basisprincipes. De tips die je Positief Opvoeden ondersteuning ontvangt zijn gebaseerd op deze vijf stappen, namelijk:

 1. Een veilige en stimulerende omgeving bieden
 2. Laten leren door positieve ondersteuning
 3. Een aansprekende discipline hanteren
 4. Realistische verwachtingen hebben
 5. Goed voor jezelf zorgen

Naderhand zijn we in twee groepen uiteengegaan om het opvoedpartyspel te gaan spelen. Aan de hand van verschillende stellingen over opvoeden kon een ieder reageren en ervaringen uitwisselen.

We kunnen terugkijken op interessante avond.
Back to Top ↑
 • Lid worden?

  Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

  Ja, ik word lid!

 • Aankomende evenementen

 • Nieuws van de verenigingen