VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 24 mei 2002 | door Redactie

0

Verslag Skûtsjesilen 1e selectie ….

De organisatie van deze dag was geheel in handen van Martin de Jong. Hij had werkelijk ALLES geregeld. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat hij een geboren organisator is. We behoefden ons deze dag nergens zorgen over te maken. Het was all-in. Klasse! Enfin, om iets over elven vertrok het gezelschap richting Grou en De Veenhoop. De 5-koppige bemanning, waaronder onze grens Klaas Betten, liet ons deze dag zien dat skûtsjesilen een alleraardigst leuke bezigheid is. De gasten konden deze dag lekker op het schip relaxen. Ze moesten alleen af en toe dekking zoeken om zodoende de zware en harde giek te ontwijken. Verder hielden ze zich bezig met het meezingen van diverse liederen, het consumeren van goudgele rakkers en het vertellen van moppen, anekdotes en vooral veel inhoudsloze verhalen. Dat laatste is zeker niet negatief bedoeld, maar bevordert wel de algehele sfeer. En daar gaat het toch om!

Tussen het zeilen door werd er goed en lekker gegeten bij Iesicht en Trye Hûs. Toch maakten we hier weer kennis met het fenomeen ‘Wat de boer niet kent …’. Dus eerst iets bestellen, vervolgens verbaasd opkijken van de inhoud en tot slot de zaak helemaal ontleden. En dus genoegen moet nemen met witbrood gevuld met enkel sla. Een culinaire barbaar zullen we maar zeggen. Om even over achten ’s avonds voer het skûtsje weer door de Boarn naar de Wiide Steech. Het volume van de radio werd nog één keer opengedraaid en uit volle borst zong men mee met de liederen ‘De clown’ (Ben Cramer) en ‘Penis’ (Jovink en de Voederbietels). Het behoeft geen nadere uitleg dat een aantal bewoners van de oostkant van de Rijksweg naar buiten kwamen om dit te aanschouwen. Het was immers niet alledaags wat daar aanmeerde.

Binnenkort verwachten wij ook foto’s van deze fantastische dag op deze site te plaatsen. Ook zullen we proberen nog foto’s te plaatsen van het voorgaande feest van de 1e en 2e selectie bij de 2 Gemeenten.

Sije Bennie Dijkstra I.S.M. Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen