Nieuws victorveilig

Gepubliceerd op 26 augustus 2011 | door Redactie

0

Victor Veilig in Jirnsum

Buiten spelen en bewegen is gezond voor een kind. De speeltuinvereniging gaat daarom Victor Veilig poppen* plaatsen bij de speeltuinen en scholen in Jirnsum. Tevens zullen er 30-kilometer zone stickers worden uitgedeeld aan bewoners rondom de speeltuinen. Deze stickers kunnen worden geplakt op de groencontainers. Zo worden automobilisten gewaarschuwd dat er spelende of schoolgaande kinderen in de buurt zijn. De bedoeling is te bereiken dat automobilisten hun snelheid minderen en goed uitkijken voor spelende kinderen.

De speeltuincommissie heeft van Veilig Verkeer Nederland de 30-km zone stickers gekregen en van Univé Dichtbij 4 Victor Veilig poppen. We zijn hier ontzettend blij mee. Univé en Veilig Verkeer Nederland (VVN), specialist op het terrein van verkeersonderwijs op de basisschool, zetten zich gezamenlijk in om de verkeersveiligheid van kinderen in Nederland te vergroten. De partners maken daarbij gebruik van Victor Veilig, een waarschuwingspop die automobilisten attent maakt op spelende kinderen. Doel van de samenwerking is verkeersveiligheid op straat en in de buurt van spelende kinderen te vergroten.

*Victor Veilig is een opvallend kunststof mannetje van ongeveer 80 centimeter hoog met een vlaggetje in zijn hand.

victorveilig
Op de foto worden de Victor Veilig poppen in ontvangst genomen door Diana Paulusma (links) van de Speeltuincommissie. Sigrid Nugteren (rechts) was aanwezig namens Univé Dichtbij.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen