Bedrijven camara

Gepubliceerd op 9 december 2009 | door Redactie

0

Vlieg-verkeer naar Jirnsum

Per speciaal transport komt er vanavond in de late avonduren een F15 jachtvliegtuig vanuit Soesterberg naar spuiterij Elzinga. Via inschrijving (Europese aanbestedingsprocedure) kwam deze opdracht binnen, en daarmee werd een grote spuiterij bij Schiphol afgetroefd. De inschatting is dat er drie personen ongeveer zes weken bezig zullen zijn en dat is in deze periode van teruglopende opdrachten een behoorlijke opdracht.

De F15 is eigendom van het militaire luchtvaartmuseum in Soesterberg. Het (Amerikaanse) toestel stond daar steeds buiten, maar zal na een opknapbeurt binnen een plaats krijgen. Daarom moet er een nieuwe verflaag en belettering worden aangebracht.

Het transport start vanavond om 19.00 uur en zal enkele uren duren. De F15 wordt gedemonteerd aangeleverd. Dat moet ook wel, want met een spanwijdte van 13 meter, een hoogte van (op wielen) 5.60 mtr. en een lengte van 19,5 mtr. zou het niet via de weg vervoerd kunnen worden. De spuithal is nét ruim genoeg met een lengte van 20 mtr.
Voor er aan gewerkt kan worden, wordt het toestel eerst gelost door militairen omdat het nogal nauw steekt. Vervolgens kijkt men bij Elzinga precies waar nu belettering en hoe het camouflagepatroon is aangebracht op het jachtvliegtuig. Dit moet immers na het schuren en spuiten opnieuw op de juiste plaats komen.

Pier van der Heide van de Mid-Frieslander was erbij toen het toestel in Jirnsum aankwam. Het artikel in die krant kunt in inzien door op deze link te klikken (inclusief foto!):

http://www.demidfrieslander.nl/profile/redactie/article83044.ece/jirnsum_bijzonder_transport_elzinga_bv_spuit_f15_straaljager

 

MIA51_F_15_JPG_32147k

MIA51etalage__F15_JP_32149k

Vanmorgen 9 uur (11-12-09)

IMG_0054

Hieronder archiefbeeld van een F15 op Soesterberg.

F15

 

 

 

 

 

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑