VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 juni 2009 | door Redactie

0

VoetbalschoolNoord start vestigingsplaats in Jirnsum.

logo_voetbalschool

De laatste jaren wordt geconstateerd door o.a. KNVB, betaald voetbalverenigingen, trainers en natuurlijk de voetballiefhebbers aan de zijlijn dat technische voetbalvaardigheden steeds belangrijker zijn en worden in het moderne voetbal. Tegelijkertijd wordt het door verschillende oorzaken steeds moeilijker voor de jeugd om zich deze vaardigheden eigen te maken. Er wordt minder tijd besteed aan zelf voetballen (computer,TV, aanbod van andere sporten), de plekken waar gevoetbald kan worden, worden steeds beperkter (minder straatvoetbal, wegbezuinigde trapveldjes) en ook in het onderwijs is de voetbalsport wel eens meer beoefend. Bij de geselecteerde jeugd die op een hoog niveau voetbalt (bij grote verenigingen, SC Cambuur en SC Heerenveen bijvoorbeeld) wordt wel voldoende aandacht geschonken aan dit onderdeel van het voetbal maar vooral bij de kleinere clubs en in de lagere regionen doet het probleem zich voelen. Niet iedereen wordt per slot van rekening geselecteerd.
Ook de technische leiding van onze vereniging heeft deze tendens gesignaleerd. Een oplossing zou moeten komen in de vorm van trainingen door vrijwilligers die op dit onderdeel de jeugd zou kunnen “bijscholen”. Echter de vrijwilligers hiervoor zijn steeds moeilijker te vinden.

Wat is VoetbalschoolNoord?

Sinds twee jaar is in Friesland de Voetbalschool Noord actief. Deze commerciële school (opgericht door Sipke Hulshof en Henk de Jong) geeft tegen betaling techniektraining aan spelers tussen de 6 en 18 jaar. Iedereen, ongeacht niveau, zowel jongen als meisje, kan zich aanmelden. De trainingen worden verzorgd door ervaren, gediplomeerde trainers. Uitgebreide informatie over de voetbalschool is te vinden op www.voetbalschoolnoord.nl .

Wat houdt de samenwerking in?

Vandaar dat de jeugdcommissie, in nauw overleg met bestuur en sponsorcommissie, contact heeft gezocht met deze voetbalschool. Na een voorbereiding van bijna een jaar start de VoetbalschoolNoord nu een locatie Jirnsum (naast de bestaande locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Leek en Jubbega) en maakt gebruik van de faciliteiten op ons sportcomplex.
Als tegenprestatie kunnen de D-pupillen (leeftijd 10-12 jaar) tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de trainingen. Daarnaast heeft de VV door sponsoring (o.a. vanuit onze shirtsponsors en door Vos Catering te Grou) en door inzamelacties van de jeugd (Poiesz actie) de bijdrage van de ouders kunnen beperken.

voetbalschppl_1

Het is de bedoeling dat iedere jeugdspeler van de VV Irnsum vanaf nu tijdens zijn D-pupillen tijd aan de voetbalschool kan deelnemen. De betreffende spelers krijgen persoonlijk bericht. Deelname is overigens niet verplicht.

En andere jeugdvoetballers?

De trainingen in Jirnsum staan ook open voor andere spelers van Jirnsum dan de D-pupillen maar voor hen geldt niet het gereduceerd tarief. Spelers van andere verenigingen in de buurt mogen ook inschrijven.

voetbalschppl_2

Aldus hopen we als voetbalvereniging de technische vaardigheid van onze jeugdspelers op een hoger plan te brengen zodat de spelers de bal stoppen en niet de bal de speler stopt.
Begin september starten de trainingen waarschijnlijk op woensdagmiddag om ongeveer 17.00 uur.
Meer info is te verkrijgen op de site van de voetbalschool en bij Tjeerd Buursma 0566-602190.

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen