Nieuws no image

Gepubliceerd op 17 mei 2002 | door Redactie

0

Volleybalvereniging Iverto 30 jaar!

Het bestuur verwelkomde gisterenavond in Café De Fantast 16 leden. Een teleurstellend laag aantal, zeker als je beseft dat de vereniging dit jaar 30 jaar bestaat en er tal van activiteiten op het programma staan. Hoewel het volleybal wel leeft in Jirnsum, is het blijkbaar teveel gevraagd om deze jaarvergadering te bezoeken.

Zoals gezegd kende de vereniging een behoorlijke groei qua leden. Met name in de categorie jeugd (lees: mini’s) heeft Iverto een behoorlijk aantrekkingskracht. Zo wordt de naam van de vereniging enige eer aangedaan.

Naast deze positieve ontwikkeling heeft ook Iverto te kampen met een tekort aan vrijwilligers. En dan gaat het met name om functies die van groot belang zijn: (gediplomeerde) trainers en (gediplomeerde) scheidsrechters. Tot dusver heeft men voor komend seizoen alleen voor de mini’s een trainer weten te strikken. Hopelijk slaagt het bestuur erin om vóór september dit korps te completeren.

En dan dus het probleem van de scheidsrechters. Indien er een Nevobo-team uitkomt in de 1e klasse of hoger, dan is de vereniging verplicht een gediplomeerde scheidsrechter te leveren. Dit mogen ook meerdere zijn, in dat geval worden de wedstrijden dat men arbitraal moet verzorgen – dit zijn er ca. 16 tot 20 – verdeeld. Levert men zeer binnenkort geen namen van scheidsrechter(s), dan wordt onherroepelijk Dames 1 teruggezet naar de 2e klasse.

Al met al ziet het bestuur van Iverto de toekomst zonnig tegemoet. Zo durfde de voorzitter zelfs te voorspellen dat er over 8 á 10 jaar kans bestaat op de bouw van een nieuwe en grotere sportzaal. Dit zou dan in combinatie moeten met de bouw van een nieuw scholencomplex. De oude schoolgebouwen hebben namelijk hun beste tijd gehad en wellicht kunnen de beide bestaande scholen dan integreren in één nieuw gebouw.

Tot slot een opsomming van de activiteiten ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum:
3 juni 2002 Bliksemloterij
14 en 21 juni 2002 Zomervolleybal
14 september 2002 Jubileumtoernooi voor (oud)leden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen