VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 18 december 2006 | door Redactie

0

Voltreffer

van de marsepein, fondant en chocolade op de bank. Schor gezongen van liedjes als “zie ginds komt de stoomboot” tot “dag sinterklaasje, dag” maken we ons op voor de laatste familiaire krachtsinspanningen van dit jaar: de twee kerstdagen en Oud en Nieuw!
Problemen als “wie neemt moeder dit jaar” tot “wat zullen we dit jaar weer eten?” schreeuwen om een oplossing.  Om nog maar niet te denken aan de veelkleurige reclame folders met duizendklappers, vuurfonteinen, vuurpijlen en prachtig siervuurwerk. Wel of niet bestellen?
Dan de oliebollen…. Natuurlijk bakt elke rechtgeaard lid van de voetbalvereniging Irnsum zelf de oliebollen. Al was het alleen maar om niet de oliebollen van GAVC uit Grou te hoeven nemen. Een koekje van eigen deeg hebben ze inmiddels al van ons gekregen. Maar even serieus, na de laatste thuiswedstrijd tegen Oosterlittens, wacht ons de winterstop. Alleen door het schieten van de traditionele carbidbussen zal dan nog het stille gras van ons voetbalcomplex geschroeid worden. En niet door de verwoestende schoten van Rogier, Marcel, Theo en Cor.
En dan komt er nog op 28 december de receptie ter gelegenheid van ons 75 jarig bestaan. Ik neem aan dat ieder lid nu wel uitgenodigd is. En dan is er op 6 januari het jeugdzaalvoetbaltoernooi in Heerenveen met de prijsuitreiking in de kantine, aansluitend met de fancyfair. En dan er ook nog die gezellige familiedag op 7 januari: het Jan Sikkema-zaalvoetbaltoernooi voor senioren in de sporthal te Burgum. Iets nieuws! Net als vroeger met z’n allen met de bus mee heen en ook terug. Met kinderoppas voor de kinderen, en soep en broodjes in de middag!
Pffff. Ik denk, dat ik maar weer even op de bank ga liggen. Die derde chocoladeletter had ik maar beter niet kunnen nemen.
Tot volgend jaar!
 
Ed den Dulk
Voorzitter v.v. Irnsum
 
Van de Redactie
 
Eindelijk weer eens een volle voltreffer. Dat het een ons, de redactie, uren gekost heeft , maakt ons geen donder uit. Eindelijk weer eens veel kopij. Lekker knippen, plakken en zorgen dat alles er weer beeldig uit ziet. Het is alweer bijna 2007, wat vliegt de tijd voorbij. De sint is alweer vertrokken naar Spanje en de kerstman komt nu weer op zijn sleetje voorbij en voor je het weet lig je weer te bakken op het strand in Frankrijk of waar dan ook maar. Zullen we maar eindigen met een gedichtje om toch maar in de sinterklaassfeer te blijven:
 
2006 was een jaar om snel te vergeten voor de redactie van de voltreffer van de voetbalclub,
Weinig kopij, veel mensen hadden voor het schrijven geen fut.
Hiernaast vertrok ons redactielid Wim de Wit voor militaire verplichtingen,
Onze oproep in vele Voltreffer leiden helaas geen nieuwe redactieleden naar onze richtingen.
Komend jaar zullen we weer alles doen voor dit fantastische clubblad,
Samen moeten we ervoor zorgen , dat we weer komen op het goede pad…..
 
De redactie van de Voltreffer wenst iedereen hierbij een:
 
Sportief, gezond, inspiratievol en gelukkig 2007 !!!!!
 
 
Kopij kun je mailen aan s.visser972@chello.nl. Laten we er samen voor zorgen dat de Voltreffer blijft bestaan en dat we maandelijks weer mooie stukjes kunnen lezen.  De inleverdatum voor de volgende maand is woensdag 17 januari 2007 (onder voorbehoud)
 
Redactie Voltreffer
 
AGENDA
 
–    28 december 2006 V.V. Irnsum 75-jarig Jubileum “Receptie”(voor genodigden) in
de 2 Gemeenten.
–    6 januari 2007 Zaalvoetbaltoernooi Jeugd V.V. Irnsum in Sportstad Heerenveen
–    6 januari 2007 Fancy Fair in de Voltreffer vanaf 15.00 uur
–    6 januari 2007 Nieuwjaarsreceptie Sportverenigingen in de Voltreffer
–    7 januari 2007 Jan Sikkema Zaalvoetbaltoernooi (lees verder in deze Voltreffer)
 
Laatste trainingen 2006
 
1e        Dinsdag  19 December
2e         Dinsdag  19 December
3e        Vrijdag  15 December
4e        Donderdag 21 December
5e en 6e  Donderdag 21 December
Dames      Woensdag 20 December
 
Start Trainingen 2007
 
1e        Dinsdag  9 januari
2e        Dinsdag  9 januari
3e        Vrijdag      12 januari
4e        Donderdag 11 januari
5e en 6e  Donderdag 11 januari
Dames            Woensdag 3 januari
 
 
Van de bestuurstafel
 
Met ingang van 1 januari 2007 gaat de ledenadministratie over naar Niek Haringsma. Nu wordt dit nog verzorgd door de penningmeester, Jelle van der Velde.
 
Omdat de ledenadministratie tegenwoordig volledig is geautomatiseerd, kunnen verschillende personen binnen een vereniging toegang krijgen tot de gegevens die centraal bij de KNVB in Zeist op een server staan. Mede hierdoor neemt Niek de ledenadministratie over voor wat betreft aan- en afmeldingen en wijzigingen (verhuizingen etc.). De penningmeester blijft verantwoordelijk voor het innen van de  contributie.
 
Commissies die ledenlijsten nodig hebben of andere gegevens vanuit de ledenadministratie moeten vanaf 1 januari contact opnemen met Niek. Bij voorkeur per mail.
 
Niek Haringsma  n.haringsma@chello.nl
Rijksweg 63
9011 VB  Jirnsum
tel. 0566-602383
 
Tot slot nog een dringend verzoek om verhuizingen door te geven. De ledenadministratie bevat veel fouten omdat veel leden dit niet doorgeven. Dit is uitermate lastig omdat het bestand voor vele doeleinden wordt gebruikt. Onder meer voor uitnodigingen waarop wij de NAW gegevens voordrukken.
 
Graag ieders medewerking.
 
Bestuur V.V. Irnsum
 
 
 
Jan Sikkema zaalvoetbaltoernooi voor Senioren
 
Op zondag 7 januari 2007 organiseert de voetbalvereniging Irnsum weer haar traditionele “Jan Sikkema” zaalvoetbaltoernooi voor senioren. Alleen wel in een nieuwe formule èn in een nieuwe locatie ! De nieuwe locatie is de Sporthal Westermar te Burgum. En de nieuwe formule is eigenlijk zo oud als onze vereniging zelf: Net als jaren geleden gaan we met z’n allen met de bus mee.We gaan s’morgens met iedereen aan boord (inclusief de kinderen) met de bus van Jirnsum naar Burgum. Voor kinderopvang wordt gezorgd, lunch en na afloop een hapje en een drankje inclusief. Er wordt zelfs na afloop voor muziek gezorgd ! En wil je partner ook eens meevoetballen, dan kan dat ook.
Kortom een echte familiedag, die op tijd eindigt om de kinderen (en misschien ook de ouders zelf) op tijd naar bed te laten gaan. De kosten zijn vooralsnog 15 euro per persoon. Kinderen gaan gratis mee. Verzoeke snelle opgave via onderstaande strook voor 12 december 2006. Echter bij het uitbrengen van deze Voltreffer is deze datum al ruim gepasseerd. Informeer dan bij Abe Buwalda en of Klaas Betten naar de mogelijkheden.
 
Het Bestuur en de Seniorencommissie van de V.V. Irnsum
 
 
Rectificatie voor V.V. Irnsum E1
 
Op onverklaarbare wijze heeft niemand minder dan Bill G. ervoor gezorgd dat er een aantal mailtjes op duistere wijze zoek waren geraakt. Dit zorgde ervoor dat alle wedstrijdverslagen van de E1 de vorige maand niet in de Voltreffer te lezen waren. Gelukkig had Bill G. nog niet op de computer van de leider Dirk S. toegeslagen zodat hij ze nogmaals kon mailen. Misschien wel oud nieuws want we zijn al ruim wat tijd verder maar stukjes geschreven door de spelers zelf, willen we jullie niet ontdoen, mede ook omdat ze hier natuurlijk wel tijd in hebben gestoken.
 
Redactie Voltreffer
 
 
v.v. Irnsum E1 – Aengwirden E1
 
We moesten thuis spelen tegen Aengwirden E1. Danny scoorde bijna een doelpunt.
We kwamen 1-0 achter. Dat was gelijk ook de ruststand. Na de rust was er weer een goal voor de tegenstanders.We hebben goed gespeeld, alleen de tegenstander was sterker. Jammer dat we met 2-0 verloren.
 
Groetjes Jelte
 
 
Langweer E1 – V.V. Irnsum E1
 
 We moesten uit tegen Langweer. Ik stond op keep. Maar ik had het niet druk. Want we hadden met 17-0 gewonnen. Ik had maar twee ballen gehad. Een uit een vrijetrap. En ik was ook aanvoerder.
In de pauze hadden we chips. Dat was lekker.
 
Groetjes Wilko.
 
 
Tijnje E1 – V.V. Irnsum E1
 
Op zaterdag 30 September moest Irnsum E1 tegen Tynje E1 we moesten om kwart over negen weg  en om kwart over tien voetballen. De eerste helft kwamen we achter te staan maar toen scoorde Rienk Bijlsma en toen was het rust we kregen ranja en toen zeiden de leiders dat we beter moesten voetballen. In de tweede helft ging dat ook beter we hadden veel kansen maar er werd niet gescoord de eindstand was 1 – 1
 
Groetjes Danny
 

 

Mildam E1 – V.V. Irnsum E1

 
Wij moesten zaterdag tegen Mildam. Toen hebben we met 3-0 gewonnen
De goals waren van Michiel, Marco van der Leij en een eigen doelpunt van de keeper van Mildam.
Marco van der Leij ontving de bal en stoof op het goal af en tikte de bal mooi in de hoek van het goal. Michiel was de 2de helft heel goed
Het was ook heel mooi weer
 
Groetjes Lammert
 
 
V.V. Irnsum E1 – Oldeboarn E1
 
We begonnen niet goed. Olde boarn kreeg direct al twee goede kansen,maar die gingen gelukkig net naast. Michiel had een afstandschot en schoot hem erin. Toen stond het 1-0 voor Jirnsum. De tweede helft waren wij beter, maar konden niet scoren, totdat een verdediger van Olde boarn de bal verkeerd terugspeelde naar de keeper en Rienk de bal afpakte en 2-0 scoorde.
Door een fout in onze verdediging kwam Oldeboarn op 2-1. Bij  winst zou onze trainer André Brouwer ons op een cola trakteren en dit smaakte prima.
 
Groetjes Jelle Meintema
 

 

V.V. Irnsum – Oldeholpade

 
Zaterdag 4 november om 10 uur moest Irnsum tegen de koploper Oldeholpade.
De eerste helft kwam Oldeholpade al snel op 0-1 voorsprong maar Irnsum scoorde niet in de eerste helft. Maar de tweede helft wel Jelle Meintema maakte het eerste goal voor Irnsum in de wedstrijd. Maar later in de tweede helft scoorde een jongetje van Oldeholpade weer.
En toen was een de paar minuten later was de wedstrijd al weer afgelopen. Eindstand 1-2
 
Groetjes Lenny Sinnema
 
 
VVI E1  – V.V. Irnsum E1
 
Zaterdag 18 november moesten wij tegen VVI voetballen.Om 8.00 uur vertrokken we naar Idskenhuizen. We scoorden drie keer. De doelpunten werden gescoord door: Marco W. , Jelle en Lammert. We gingen blij naar huis. We zijn 4 de in de competitie geworden.
 
Groetjes Marco van der Ley
 
 
Nadere kennismaking met hoofdtrainer Dick Schambach
 
Het bestuur heeft Dick Schambach bereid gevonden om tijdens de jaarvergadering nader met hem kennis te laten maken. De voorzitter had een aantal vragen bedacht en hoopt dat hij de trainer nu eens ziet zweten. Dit in tegenstelling bij de interviews van onze verslaggever Jappie Hallema.
 
 
Vraag 1: Stel we bellen je vrouw en vragen wat ze van je vindt. Wat zou ze over je zeggen?
 
Makkelijk en moeilijk, dominant, streng naar de kinderen. Bazig typetje.
 
Vraag 2: Je moet jezelf omschrijven in maximaal 5 begrippen, zoals lief, kaal etc?
 
Niet gelovig, loyaal, rustig, eigenwijs, ik hou wel van potje bier.
 
Vraag 3:Naast wie zou je in het vliegtuig naar Australie willen zitten (22 uur)?
 
Pamela Anderson. Ik wil liever geen diepgaande gesprekken 22 uur lang, dan heb ik liever een goed uitzicht.
 
Vraag 4: Je gaat naar een onbewoond eiland voor 2 weken, wat voor dingen neem je mee?
 
Bal, zwemvliezen, krat bier+koelkast, een vrouw. Als het kan mijn kinderen.
 
Vraag 5: wat brengt je uit je evenwicht, welke gebeurtenis?
 
Zoals gisteren dat Marcel Terra even langs mij liep na een goal. Of als er iets is met de kinderen.
Kleine dingen kunnen mij ontroeren. (red. was wedstrijd tegen Robur)
 
Vraag 6: welke vraag mag ik je niet stellen?
 
Alle vragen mogen gesteld worden, misschien geef ik niet overal antwoord op.
 
Vraag 7: Als je mocht kiezen: welke ploeg zou je willen trainen: Heerenveen of Cambuur?
 
Heerenveen heeft alles goed voor elkaar. Mijn gevoel ligt echter meer bij Cambuur.
 
Vraag 8: Wat is je opgevallen bij de VV Irnsum?
 
Tribune. Gemoedelijke, huiselijke sfeer. Iedereen is open
 
Vraag 9: Voorspel de uitslag van Irnsum-GAVC
 
Ik wil winnen zonder rode kaarten. Degene die rood krijgt is voor mij uit de gratie. Ik wil winnen ook al is het maar met 1 goal verschil. (red. goed voorspelt Scampie!)
 
Vragen uit de zaal:
 
Jappie Hallema: Wil je hogerop komen? 
 
Ik wil wel hogerop, maar dat bepaalt de tijd.
 
Wat voor werk doe je?:
 
Operationeel manager UWV.
 
Jappie Sikkema: Wat voor hobby’s heb je ?:
 
Honden, kijken bij voetballen van mijn zoon, winkelen/dingen kopen (dus  een vrouwenziekte).
 
 
 
Een verslag van de jaarvergadering kunnen we helaas niet in deze voltreffer plaatsen. Net als de afgelopen jaren. Geen noemenswaardige wijzigingen ten opzichte van de overige jaren. De vergadering werd afgesloten door een statement van voorzitter Ed den Dulk hij verwoorde de bestaande wijzigingen als volgt:
 
De meest mooie natuurlijke ontwikkeling is het proces van vlinder. Harde cocon, drijf natte vlinder, vliegt weg. Het is een doodstrijd voor vlinder om uit de harde cocon te komen. Wetenschap mee bezig om deze doodstrijd te voorkomen, ging altijd mis de vlinder overleed. Boodschap: sommige veranderingen gaan natuurlijk en moet je langzaam zijn gang laten gang
 
 
V.V. Irnsum 75 jaar !
 
Op 28 december 2006 bestaat de Voetbalvereniging Irnsum 75 jaar.
Dit schitterende feit laat de vereniging natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan.
Van 4 t/m 10 juni 2007 wordt er een heuse feestweek georganiseerd, waar zowel jong en oud aan mee kunnen doen.
 
Deze unieke feestweek beperkt zich niet alleen tot leden en oud-leden, het gehele dorp wordt erbij betrokken. Dit omdat de V.V. Irnsum in al die 75 jaar naast het voetbal, ook een bijzondere en centrale sociale functie heeft gehad en nog steeds heeft in het dorp Jirnsum.
 
Ook wordt er, gedurende de gehele week, een expositie in de sportkantine georganiseerd. Wij stellen het enorm op prijs als u hiervoor nog interessant materiaal(foto’s, kleding, beeldmateriaal) heeft en dit ter beschikking wilt stellen. 
 
Dat is dus in juni 2007. Maar eerst gaan we dit heuglijke feit natuurlijk op de officiële jubileumdag vieren. Dat doen we ’s avonds vanaf 20.00 uur in Zalencentrum De 2 Gemeenten te Jirnsum. Tijdens deze avond zal aan het huidige bestuur van de V.V. Irnsum een speciaal voor dit jubileum samengesteld boek worden uitgereikt.
 
 
Inmiddels is het programma van de jubileumweek in juni 2007 gepresenteerd:
 
–        Maandag 4 juni 2007: Spectaculaire opening jubileumweek, Opening Expositie en Mid-Fryslântoernooi voor D-pupillen.
–        Dinsdag 5 juni 2007: Mid-Fryslântoernooi voor C-junioren.
–        Woensdag 6 juni 2007: Mid-Fryslântoernooi voor E- en F-pupillen en V.V. Irnsum – Oud S.C. Heerenveen.
–        Donderdag 7 juni 2007: Stratenvoetbal (dames en heren)
–        Vrijdag 8 juni 2007: Spectaculaire vrijwilligersavond met live-muziek en Disco voor de jeugd 12 t/m 15 jaar.
–        Zaterdag 9 juni 2007: Voetbalspektakelochtend voor alle jeugdleden en Feestavond met revue en live-muziek.
–        Zondag 10 juni 2007: Reünie voor leden en oud-leden, Mixtoernooi voor (oud)leden en Afsluitend Matinee.
 
 
De jubileumcommissie,
Abe Buwalda, Jeltsje Spel, John van Steen, Marcel terra, Sije Bennie Dijkstra en Tineke Elzinga
 
 
 
 
 
 
 
Nieuws van de fancyfaircommissie
 
 
Wij zijn al weer druk in weer om ook dit seizoen weer een leuke fancyfair te organiseren.
Inmiddels hebben we de lotenverkoop al weer gehad en ook dit jaar zijn er weer veel loten verkocht.  Van onze lotenbeheerder Johan de Jong kwam zelf het bericht dat voor het eerst in  jaren hij geen boekjes als reserve in huis had. Natuurlijk komt er altijd wel wat terug van de verkopers, maar dit beloofd veel goeds.
Voor degenen die nog geen loten hebben gekocht, ze zijn waarschijnlijk wel verkrijgbaar op de Fancy Fair. Zoals jullie gelezen hebben in de agenda is deze vastgesteld op 6 januari 2007. We hopen dat we weer op veel mensen kunnen rekenen.
Zodra de Sinterklaastijd achter de rug is gaan we bij de bedrijven langs om leuke prijzen bij elkaar te krijgen. En ook deze keer gaat het wel weer lukken. De opbrengst komt weer geheel ten goede voor het jeugdvoetbal natuurlijk. Houd de datum zaterdag 6 januari 2007 dus vrij.
 
Johan, Sjouke, Coba, Ruth, Helena en Els (Fancy Fair commissie)
 
NIEUWSFLITS  IRNSUM/OLDEBOORN COMBINATIE B1
 
De decembermaand is aangebroken, Sinterklaas is weer uit het land de Kerstman komt eraan, buiten wordt het langzaamaan kouder: een prima moment om terug te blikken op een uniek voetbalseizoen. Eind vorig seizoen werd duidelijk dat de verenigingen Irnsum en Oldeboorn niet in staat waren zelfstandig een A of B-junioren team in te schrijven voor de competitie. Vanuit beide kampen werd met man en macht gezocht naar een oplossing totdat men hoorde van elkanders problemen en toenadering zocht met als resultaat: voor het eerst in de geschiedenis een officieel samenwerkingsverband tussen de voetbalverenigingen Irnsum en Oldeboorn.
 
Zo heeft het dus kunnen geschieden dat er nu elke zaterdag 7 Toerkemjitters en 10 Katten gezamenlijk de wei in gaan om ten strijde te trekken onder de naam Irnsum/Oldeboorn Combinatie B1 (I.O.C. B1). Na een periode van voorbereidingen treffen, afspraken maken, overleggen en vergaderen konden we in augustus dan eindelijk de eerste gezamenlijke training afwerken. Helaas werden de eerste trainingen nog niet druk bezocht. Twee verenigingen met leden uit maar liefst 5 dorpen brengen, naast de vakantieperikelen ook allerlei dorpsfeesten met zich mee. Dan is de KNVB altijd zo aardig om ook nog eens doordeweekse bekerwedstrijden te plannen waardoor het kon gebeuren dat we na enkele wedstrijden nog steeds niet een ingespeeld team waren of iets wat daar maar op leek. Leuke anekdote: ……halverwege de eerste wedstrijd komt de laatste man naar de kant om aan de leiding te vragen hoe nou toch die voorstopper heet die steeds voor hem staat……
 
Inmiddels zijn we een flink aantal wedstrijden verder en kunnen we met een redelijk tevreden gevoel terugkijken. Hoewel we nog niet veel overwinningen aan de zegekar hebben kunnen binden is er inmiddels wel gewonnen van onze buurdorpen. Zo wist I.O.C. in de laatste minuten tegen Akkrum een 3-4 achterstand om te buigen in een 5-4 overwinning en werd GAVC met maar liefst 2-9 vernederd (eigenlijk is het seizoen dus al geslaagd). Ondanks dat we tot (te) weinig punten hebben verzameld is de sfeer in het team prima en wordt er onderling prima samengewerkt. In de winterstop wordt een evaluatiemoment gepland om met beide verenigingen terug te kijken op de samenwerking tot nog toe.
 
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit bijzondere gezelschap dan kan je natuurlijk eens een wedstrijd bezoeken maar je kunt altijd de website bekijken die de spelers zelf hebben ontwikkeld www.freewebs.nl/vvirnsum. Hierop zijn o.a. nieuwtjes over het elftal te vinden maar ook veel foto’s en een topscorerslijst.
 
 
 
 
 
Enkele gegevens I.O.C.:
–          Dinsdag trainen we in Oldeboorn
–          Donderdag trainen we in Irnsum
–          Tot de winterstop speelt I.O.C. de thuiswedstrijden in Irnsum
–          Na de winterstop speelt I.O.C. de thuiswedstrijden in Oldeboorn
–          I.O.C. speelt het hele seizoen in het tenue van Irnsum
–          Shirtsponsor zijn Egge en Bea Huistra van de Blauwe Tent
–          Voor de KNVB zijn we een aparte vereniging
–          Met Richard van Dijk als voorzitter, penningmeester en secretaris in één
–          Onze huisfotograaf (en tevens leider) is Andries Spinder
–          Het neefje van Sippie van der Berg (leider) was de 1e pupil van de week van I.O.C.
–          Wasvrouw is Peekje Brouwer
 
 
Heerenveen F ? – V.V. Irnsum F3

Op deze druilerige zaterdag staan we om 8 uur weer klaar, om te vertrekken naar Heerenveen.
Al redelijk gauw krijgen we te horen dat ook deze club ook nog geen wedstrijd heeft gewonnen,
en de kans op een goede tegenstander voor onze jongens wordt al gauw
ontdekt.

In de eerste minuut scoort Heerenveen al 1-0….Jammer daar gaat onze hoop. Echter in de 3e minuut scoort Douwe en wordt het 1-1 YES, daar komt de hoop weer terug. De clubs zijn aardig aan elkaar gewaagd en er volgen bloedstollende momenten tot Heerenveen weer scoort 2-1….Balen, maar de wedstrijd blijft spannend. Vlak voor rust scoort Douwe weer 2-2, met klamme handen gaan we de 2e helft beginnen. Het blijft regenen, maar dat kan ons niks meer schelen. Daar wordt gescoord door Hessel en Jirnsum komt voor te staan 3-2 en de verdediging is goed van Jirnsum. Er wordt zelfs afgesproken hoe we misschien nog een doelpunt kunnen maken door de samenwerking van beide scoorders van deze partij. Tot helaas vlak voor het einde Heerenveen de gelijkmaker maakt. Het was een super spannende wedstrijd waar nog lang over gesproken is thuis.
 
 
V.V. Irnsum F3 – Lemmer F3

Vol goede moed stonden onze mannen weer in het veld, klaar voor de wedstrijd. Ook alle vaste supporters hadden zich weer verzameld langs de lijn, en de wedstrijd kon beginnen. Onze mannen speelden sterk en er werden menige rake schoppen gemaakt, helaas niet één kwam in de goal. Tijdens de rust stond het 0-2, en na de rust kwamen er nog 6 goals voor Lemmer bij. Tijdens de wedstrijd werd regelmatig door de leider van Lemmer gebeld,wat wel een beetje verdacht werd……Echter onze mannen hebben heel goed gevoetbald en met penalty’s schieten
hadden wij de overwinning, Rudi melde na afloop dat de scheidsrechter enkele goals had afgekeurd, en onze mannen gingen naar huis in de veronderstelling dat het 0-2 was in plaats van 0-8…. Hopende dat we binnenkort een wedstrijd mogen winnen staan we volgende week
weer langs de lijn, dan in Joure.

 
Joure F3 – V.V. Irnsum F3
 
Bij aankomst in Joure, met een zeer gemotiveerde ploeg uit Irnsum en 2 extra reserve spelers die achter de verkeerde groep aangereden waren, starten wij met het idee om ze in Joure zeker te laten zien dat wij doelmunten kunnen en willen maken. Tijdens de rust moesten we echter al tegen een kleine achterstand aanzien van 6-0. Maar na een donder preek van de coachen Rudi en Lambertus, gingen we met het hoofd omhoog en weer goed gemotiveerd uit de kleedkamer vandaan, om vervolgens de wedstrijd een flinke wending te geven.
Dit lukte ook nog wel aardig, wat zeker mede kwam door de super supporters van Irnsum. Hiervan viel op dat een enkele moeder luidruchtig boven het plubliek uitstak. Wat echter niet kon verhelpen dat het voor Jelmer, Mark, Douwe, Hessel, Sido, Jelte, Wytze, Max en  Amarens  toch nog  10-0 werd.
 
 
DE DERBY
 
Als je deze wedstrijd wint maakt het niet uit wat je de rest van het seizoen doet. Tenminste dat je hoor je vaak. Bij Feyenoord tegen Ajax, bij Spakenburg tegen IJsselmeervogels etc etc. Vandaar alsnog dit verslag omdat het net niet met de Voltreffer van de maand november mee kon en we niemand willen onthouden van dit mooie resultaat………….
 
 
Irnsum wint overtuigend in rommelige derby 2-0.

Meer dan 500 toeschouwers zagen Fokke Bergsma, pupil van de week van de v.v. Irnsum en Lutz Jacobi, kandidaat-kamerlid(lijst2, nr 24) beiden hun rol vervullen bij de aftrap van de derby tussen de v.v. Irnsum en GAVC. Lutz Jacobi gaf aan dat zij, ondanks het beoogde Tweede Kamerlidmaatschap, altijd te bereiken is voor het dorp Jirnsum, met welke vraag dan ook. En Fokke Bergsma schoot de bal onberispelijk langs de Grouster keeper Martin v.d. Werf.
Na het verwachte vuurwerk, prachtige oranje fakkels en een op veilige afstand van het sportcomplex, afgestoken duizendklapper, kon scheidsrechter Scheers uit Drachten, het beginsignaal geven. Irnsum was de eerste 20 minuten heer en meester en creëerde zich diverse kansen. En het was na 12 minuten al raak: Pieter Siesling kopte praktisch onhoudbaar in de uiterste hoek, na een knappe voorzet van uitblinker Cor Dijkstra, raak : 1-0..

Het had al in de 4e minuut raak kunnen zijn door Marcel Terra, die treuzelend uitverdedigen
van GAVC bijna afstrafte, jammer genoeg ging zijn schot net naast!
Na 20 minuten begint Irnsum achterover te leunen, GAVC komt beter in zijn spel en wordt in de 22e minuut gevaarlijk door Jori v.d. Schaar, die voor open doel net naast schiet.
Een paar minuten laten verzuimt Grou om te scoren na een scrimmage voor het doel van Irnsum. Alwin Wierstra raakt de bal maar half. Een paar minuten later is weer alle hens aan dek voor de achterhoede van Irnsum, alweer Alwin Wierstra schiet in het zijnet. Vijf minuten voor rust kan Theo Terra het verschil maken, hij omspeelt keeper Martin v.d. Werf, maar schiet te zacht in, een Grouster verdediger haalt de bal van de doellijn.
De laatste kans van de eerste helft is voor GAVC: Jori v.d.Schaar dacht het doelpunt in de knip te hebben (grapje), maar schoot net naast het Irnsummer doel. Sven Achenbach werd pal voor rust nog langdurig behandeld.

Na rust had Irnsum de straffe wind mee, maar dat bleek niet uit het spel van de Irnsummers.
Irnsum hield de bal steeds minder lang in de ploeg en GAVC kreeg duidelijk het beste van het spel. Het combineerde en voetbalde een stuk beter dan in de eerste helft, maar creëerde zich geen kansen. Irnsum gokte op de lange bal en fysieke kracht van het elftal en bleek daar achteraf gelijk in te hebben. Keeper Johan de Jong liet een hoge bal los, maar kon op tijd op doellijn de bal klemvast hebben. In de 25e minuut schiet Cor Dijkstra recht in de handen van de Grouster keeper.

GAVC blijft verzorgd voetballen zonder de achterhoede van Irnsum in gevaar te brengen.
Doeke v..d. Weide blijft elk Grouster aanvaller de baas, Fokke Kooistra en Pieter Siesling winnen hun persoonlijke duels, zodat het overwicht van GAVC geen resultaat oplevert.
Het is de 36e minuut in de tweede helft dat wederom alleskunner Cor Dijkstra een lange pass geeft op Rogier Nugteren, die onhoudbaar in de rechter bovenhoek kopt: 2-0. GAVC moet nu komen en achterin vallen er gaten, maar Irnsum verzuimt om hiervan te profiteren.
 
 
 
Zo blijft het tot het laatste fluitsignaal van de laconiek fluitende scheidsrechter Scheers spannend.
Zoals het ook hoort bij een derby Irnsum-GAVC.
Na afloop werd het ook feest in de kantine van de v.v. Irnsum, waarbij beide supportersgroepen met elkaar het glas hieven en wensten dat er elke zondag een derby was. Misschien iets voor de politiek om over na te denken?
 
 

Nieuws van Dames 1

 
En dan is het toch tijd geworden om wat van de dames te laten horen in de Voltreffer.
Het tweede seizoen van de dames in de competitie is inmiddels halverwege en wij zijn wat laat om wedstrijdverslagen te doen van de afgelopen wedstrijden. Daarom dit verslag.
 
2005-2006
Afgelopen seizoen kunnen wij omvatten als leerzaam. Vol goede moed begonnen, ongeslagen de winterstop als 3e in, leek het of we afstevenden op wat wij dachten een super seizoen. Wellicht overmoedig want na de winterstop kwam het er telkens net niet van een natte voorjaar geblesseerde en vertrekkende speelsters maakten het er niet beter op. Uiteindelijk zijn we toch nog als 4e geëindigd wat voor een beginnend team niet als onaardig mag worden gezien. Het was tijd voor balans. Wietze Stoker onze toenmalige trainer besloot om keuze te maken uit zijn vele activiteiten en kwam daardoor tot de conclusie dat het trainen van de dames net even te veel was . Langs deze weg willen wij hem nogmaals bedanken voor de inzet en geduld die hij met ons, beginnend team, heeft gehad. Klara Buwalda die een slepende knie blessure had besloot dat het voor haar gestel beter was om te stoppen met voetballen, Marieke van der Weide heeft na een jaar inzet besloten dat voetbal niet echt haar sport was en ook Gertina Blanket brak haar voetbal carrière af om zich in Scheveningen te vestigen. Ook deze speelsters willen wij bedanken voor hun aandeel bij Dames 1.
 
Seizoen 2006-2007
Nieuwe ronden nieuwe kanzen. Mijn persoonlijke dilemma was dat ik als leidster dames ook medespeler was en dat was op zich geen probleem het werd pas belastend dat ik ook nog me met de opstelling moest bezig houden en de wissels in de rust mocht regelen. Geloof me zo diplomatiek kun je niet zijn….
De oplossing diende zich als volgt aan: Uiteraard moest er een nieuwe trainer komen, en in de lijve van Cor Dijkstra en Klaas Betten werd er een gouden duo geboren. Twee vaste grens rechters Klaas de Haan en Geert Stoker was al een perfect team maar dat kon ook anders. Klaas wilde wel onze favoriete grens worden ( The one and only ) en Geert  wilde wel met mij het leiderschap delen om de wedstrijd te coachen en te bestieren. Zo ontstond een kader wat staat als een huis. Verder moesten er ook nieuwe spelers aan getrokken worden. Er werd in ons budget gekeken naar de ruimte omdat de kans groot was dat we buiten de grens moesten zoeken. Wij stellen even ons internationaal oranje team aan u voor.
 
Anja Flameling     Zelfde continent Reduzem
Annuska Feenstra   Ingezetene
Antje Hottinga     Vluchteling naar naburig land Grou
Debbie de Vries    Ingekochte inboorling
Dorien van Steen   Inboorling
Elles Knevelman    Ingezetene Niemandsland Oude Schouw
Emma Fawcet        Grouwster signalement volgt
Gea Wijnstra       Plannen tot inleiving Jirnsum lopen voorlopig bekend als Raerd
Hinke van Steen    Inboorling makkelijk te verwisselen met speler 4
Jo-Ann Hermanides Inboorling momenteel Maori huidige verblijfplaats Australie
Lissete Brundel    Continet Wymbrits moeilijk te zeggen met skutsje volk tijdelijk Oostenrijk bij terugkomst Gaastmeer
Marit de Vries Inboorling ook redelijk bekent in de kaatswereld
Marisca Dalhuizen  Inboorling met internationale voetbal ervaring
Natasha Bendien    Import blijven hangen na crusiale vergissing tussen Continent Franeker lokatie Groot Lankum en Irnsum lokatie Gouden Leeuw
Rennie Jonker Import inboorling niet meer weg te denken uit de dorpskern
Selina Baarda Portinboorling, nazaat NB
Sjoukje van der Meer    Gesettelde inboorling ook wel bekend als Frau Hottinga
Pracilla Bron Inbooling met grote voetbaltoekomst na sabbaticle year en overstap van de C naar de dames.
Christa Baarda Inboorportling 2e nazaat NB inhuur speler vanuit de B ook wel bekend als de Tank
Ik kan u nog melden dat wij in zware onderhandeling zijn met een voormalig speelster Dames tijdelijke verblijfplaat Denemarken maar ingezetene van buurland terherne Els Keuning.
 
Zoals jullie kunnen lezen is er veel voeten in de aarde om een team te krijgen en zeker om te houden.
 
Het seizoen begon met de wedstrijd Mulier-Irnsum DA1 een sterke 1e helft 0-4 en een flut 2e met als eindstand 3-4.
 
De eerste thuiswedstrijd altijd goed voor de gemoederen Irnsum-Warga DA1 een sterkere Warga dan vorig seizoen maar met de uitslag van 9-0 en een gelijkspel in de 3e helft.
 
Oudega-Irnsum DA1 een wedstrijd die je kan vergelijken qua niveau E1-Irnsum2, waarbij gesteld mag worden dat wij zeker 5 gemiste kansen hadden. Uitslag 0-9.
 
Jirnsum 14 oktober 2006, vol goede moed en met stiekem knikkende knieën voor de derby Irnsum-Grou/Boarn DA1. Jappie Hallema langs de lijn voor een live verslag van de wedstrijd, wat op zich best wel voeten in de aarde had. Wij hebben geen nummers op de rug maar het logo van Super de Boer Voor Jappie verwarrend en zoals hij zei De iene hat een pukkel op e kont en de oare net hoe moat ik se ut mekoar kinne. Eerst zouden we met tape rugnummers plakken maar dat bleek geen “houdend” plan dan maar zo. De wedstrijd begon fel en over en weer werd er gescoord, helaas na de rust stand 3-3 zakte ons spel in en Grou won terecht met 3-7.
 
Op naar Franeker voor de wedstrijd op 21 oktober. Een leuke spannende bestreden wedstrijd waarbij de uitslag een terechte 2-2 was. Ook hier wonnen we de derde helft, ditmaal als enig team in de kantine van Franeker. Totaal onverwacht voor mij kwamen de dames, stiekem onderling geregeld, met een slagroom taart met daar op 40 brandende kaarsjes, een glas met opdruk en overheerlijke drop lulletjes voor mij om van te snoepen. Hartverwarmend hoe mijn dames al zingend bij mijn verjaardag stil stonden. Dames nogmaals dank.
 
Irnsum, 4 november 2006. Hinke geopereerd aan haar neus schotje ligt er tot na de winterstop uit. Onze reserve keep Rennie krijgt in de training ongelukkig een bal op heer vingers waarbij die in het ziekenhuis weer in de normale stand worden gezet is ook geen optie meer. Diep in de buidel getast en zwaar onderhandeld met de trainer van de B´s krijgen wij Christa los om tijdelijk bij ons te keepen. De Tank had een enkel blessure en kon/mocht zelf niet voetballen dus voor ons een uitkomst. Heel sneu dat het doelpunt van Bolsward onder Christa´s lichaam door schoot bij een wellicht overijverige duik. Snel herstellen en door spelen wat op zich goed ging. Duidelijk sterker en met toch nog gemiste kansen een terechte uitslag van 4-1.
 
Irnsum- Oosterlittens DA1 was een leuke sportieve partij met als eind stand 3-0. De voorhoede van Oosterlittens die smoorde al in het midden veld om op te lossen bij onze achterhoede maar van de minstens 15 schoten op het doel van de tegenpartij slaagden wij er in om slechts 3 keer te scoren. De Keepster van Oosterlittens, van het kaliber Go Go Gadged Arm of Leg is roversgoed en een aanwinst voor elke vereniging dan ook.
 
Zo en nu naar Sneek. De koploper. Waren we verslagen tegen Grou deze moesten we wel winnen willen we leuk bovenin draaien. Een zware wedstrijd waar Irnsum toch de sterkere bleek en ONS zich afvroeg hoe het mogelijk was dat wij van Grou verloren hadden rond om gelukkig vertrokken wij met als eindresultaat 2-4.
 
Zoals gewoonlijk deze tijd van het jaar opent de hemel zich en bakken regen valt er uit de lucht met nog 1 wedstrijd te gaan, thuis tegen Sleat, op 2 december begint het aflaten van wedstrijden. Wellicht spelen wij die nog op 16 december maar het zal er waarschijnlijk niet van komen. Dat brengt ons op de 2e plaats in de ranglijst met 19 punten net onder Grou die 22 punten verzameld heeft. Alles mogelijk na de winterstop.
 
Vanaf 3 januari zijn wij spelers, leiders en trainers te vinden bij het Fitconcept waar we serieus onze conditie blijven onderhouden en indien mogelijk ook weer op het veld.
Een bewogen begin van het seizoen waarbij iedereen aan mekaar moest wennen de nieuwe speelsters hun plekje moesten vinden Cor en Klaas in het kippehok zich duidelijk moesten maken en Geert langs de lijn inmiddels sigaren rookt en soms opeet.
 
Verder wens ik namens ons team iedereen goede feestdagen toe en een voorspoedig 2007.
 
 
Verslag van de F1
 
Het was zaterdagmorgen 8:30 uur; voor sommigen best wel vroeg, maar goed we hadden een uitwedstrijd  tegen SSS’68. Enkelen van ons team waren nog op vakantie en kwamen dus niet. Daardoor scheelde het maar weinig of we hadden te weinig spelers. Maar dit werd handig opgelost doordat we een speler van een ander team (F2) mochten meenemen. Gelukkig maar, want de spelers van F1 hadden er zin in en hadden het grote voornemen om deze keer toch echt eens te gaan winnen. Dit winnen dat was al eventjes geleden, maar dat voelde toen zo goed, dus dat wilden ze graag nog eens meemaken. Helaas had het team van Marssum dezelfde ideeën hierover en werd het toch nog een hele kluif.
 
Na de eerste helft was het al 3-0 voor Marssum, dus gingen ze toch niet prettig de rust in.
Wat de leider hen daar in de box allemaal heeft verteld, ja? dat weten we niet. Wat we wel zagen was dat F1 weer heel enthousiast het veld op kwam en er weer helemaal tegenaan ging. Het duurde dan ook niet lang of er werd gescoord  door Joshua, de invaller van F2 en direct daarna door Johannes. Maar even later kwam Marssum weer terug en was het 4-2. In de laatste vijf minuten wisten de Jirnsummer jongens het nog knap spannend te maken. Na enkele gemiste kansen liet Jirnsum toch nog even wat liet zien, door nogmaals te scoren. Dit maal was het Age Lijas die het voor elkaar kreeg waardoor de wedstrijd eindigde in de stand van 4-3.
De wedstrijd hadden ze wel verloren, maar zowel de leiders als toeschouwers, maar bovenal de spelers zelf, hebben genoten van het spel en dat is het belangrijkste, zodat we weer met goede moed en veel plezier aan de volgende wedstrijd beginnen.
 
Een toeschouwer van de wedstrijd
 
 
 
Last but not least namens de V.V. Irnsum C1
 
HARM BEDANKT !!!
 
De spelers van C1 willen langs deze weg, Harm v.d. Hoek bedanken voor het feit dat hij
bijna de hele 1e helft van de competitie op doel heeft gestaan.  Stefan was geblesseerd en Harm heeft het zonder protest en met succes overgenomen. Harm nogmaals BEDANKT
 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen