Festiviteiten Kommisje

Gepubliceerd op 14 augustus 2002 | door Redactie

0

Voorbereidingen Merke in volle gang

Alle straten worden versiert met vlagjes en hier en daar met lichtjes. Daarnaast geven een aantal straten gehoor aan de oproep van de Festiviteitenkommisje (FK) om vorm en inhoud aan het opgegeven thema te geven. De animo leek de laatste jaren wat af te nemen, maar een aantal straten houdt voet bij stuk. Het gaat dan niet alleen om de mededinging naar de geldprijs, maar ook om de gezelligheid. De gehele week met de buurt in de weer om de straat mooi te maken.

Zo zal er op De Slinke een waar decor verrijzen van een heus Walt Disney sprookje en staat er op De Pôlle een vergroot exemplaar van het onderkomen van een bekende hond uit een tekenfilm. Ook in de Dekemastraat weer een mooie aankleding. Zij zijn al een half jaar bezig om de straat weer een op en top aanzien te geven. En dan natuurlijk Om é Toer. Deze actieve buurtvereniging zal niet ontbreken als het gaat om een originele invulling van het opgegeven thema. Drukke tijden dus voor de inwoners.

Maar ook FK De Jirnsumer Kât heeft deze week uiteraard een volle agenda. Maandag en dinsdag stonden in het teken van het gereed maken van de feestzaal. Er moesten o.a. drie lagen plastic en een houten vloer in de sportzaal worden aangelegd. Daarna volgde de aankleding. Op woensdagavond is er een bijeenkomst met de kermisexploitanten. In De Fantast wordt er dan geëvalueerd (2001) en vooruit gekeken en afspraken gemaakt. En donderdag staat geheel in het teken van het gereed maken de Douwemastraat. Daar wordt s’avonds een sprint voor paarden gehouden. Over een traject van 400 meter dient 20m3 zand te worden uitgereden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen