Nieuws no image

Gepubliceerd op 28 mei 2003 | door Redactie

0

Voortbestaan speeltuinen in gevaar

Vanuit een reeds afgeronde 0-meting is duidelijk geworden wat er moet worden gedaan om die veiligheid te waarborgen. Alle speeltuinen in de gemeente zijn hiervoor aan een grondige inspectie onderworpen. Zowel de directe omgeving als de toestellen zelf zijn kritisch beoordeeld. Het eindrapport is duidelijk. Er zal flink geïnvesteerd moeten worden om alles aan te passen aan de eisen die deze tijd stelt.

De totale kosten zijn namelijk geraamd op € 180.000. Het College heeft hiervoor iets meer dan € 100.000 beschikbaar gesteld. Het verschil zal door de plaatselijke commissies moeten worden opgehoest. Dit moet worden ingevuld door o.a. zelfwerkzaamheid en fondswerving. Voor Jirnsum betekent de uitslag van het rapport in ieder geval dat een paar toestellen zullen verdwijnen. Zo zal de draaimolen, maar ook de kabelbaan en een aantal kleinere toestellen worden afgebroken.

In Jirnsum zijn drie speeltuinen. Dit zijn ‘De Bernefreun’ (grote speeltuin), ‘”t Hoefiizer’ en ‘De Wieren’. De nieuw te vormen commissie zal in overleg met derden moeten besluiten of er überhaupt nog ruimte is voor drie speeltuinen. Hierbij speelt niet alleen het gebruik van de jeugd, maar zeker ook de verantwoordelijkheid en taken die de commissie hiermee krijgt een grote rol.

Ook moet onderzocht worden of tussen De Terp en de Douwemastrjitte ruimte is voor een combinatie van een speeltuin en een Jopla. De komst van een Jopla is gisteravond weer besproken op een door Plaatselijk Belang georganiseerde bijeenkomst. Hierbij waren alle betrokken partijen aanwezig. Dus zowel de jongeren en de omwonenden, als de politie en de jongerenwerkster van de gemeente.

Afgesproken is dat er een convenant wordt opgesteld. De Jopla zal dan worden ingericht op basis van dit convenant. Het streven is om voor de zomer een conceptconvenant klaar te hebben. Vervolgens gaan de partijen weer om de tafel.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen