Nieuws

Gepubliceerd op 6 maart 2016 | door Redactie

0

Voorwoord Stim fan Jim

Door een fout bij de drukker is het voorwoord van de Stim fan Jim van maart, die een dezer dagen bij u in de bus ligt, weggevallen. Hieronder kunt u het alsnog lezen.

SCHRIKKELEN

29-02-2016 Vandaag zijn we aan het schrikkelen. Het is een nieuw woord  dat u ongetwijfeld over een paar jaar in het ‘Woordenboek der Nederlandsche Taal’ terugvindt. Ergens tussen spookfactuur, schakeljaar, seniorenmoment en smaakbalans. Schrikkelen is het constante euforische gevoel van genieten van bonustijd welke we maar zeer zuinig   — maar een keer per 4 jaar —  krijgen toebedeeld. In de tussenliggende jaren kun je het neppen, maar dat haalt het net niet bij echt. Het is voor de redactie een dag van publicatiedruk; schrijven, appen, controleren, wappen (weer appen), redigeren, bellen, appen en nog eens twappen (2x achterelkaar zonder tussenantwoord)….

Een dag met fris zonnig weer, waarbij sneeuwklokjes, de eerste narcisjes en het speenkruid strijden om aandacht in onze eigen ervaringstuin. Een dag voor ‘Ald Skou om’ en Friens. Een dag waarop onze ijsbaan zegt: ‘bekijk het maar, ik doe niet meer mee’ en -volgens de LC- bij Germ en Aukje een lammetjesvierling is geboren. Een wowmoment  voor een groepsselfie. Nieuwe woorden, we hebben er wat mee. Gelukkig blijven de besten over en het is zo fijn dat het sonja-bakkeren al lang weer naar haar eigen keukentje is verbannen. Schrikkelen? Dat houden we er in!

Watskeburt bij de Sylsbrêge? We waren het Fries Dagblad net een stap voor. Een fotoreportage gemaakt op schrikkeldag en een interview met Ricardo Grijpma. En onze succesvolle schaatscoach Arjen, gaat hij na zijn successen in China nog naar andere uithoeken van de wereld? Eerst vertelt hij ons nog alle ins en outs over onze Chinese medemens. Op pagina 5 is het uit een overvolle agenda moeilijk kiezen; van alles te doen in Jirnsum  Het berneblêd met de ‘twa leave lytse lamkes’ laat ook de kinderen van weleer dat mooie liedje neuriën. Tot slot: noteer de jaarvergadering van PBJ als u mee wilt (kunnen) praten over het nu en de toekomst van ús Jirnsum.
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen