VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 23 mei 2002 | door Redactie

0

VV Irnsum introduceert nieuwe clubvlag

Vanaf 1931, het jaar waarin de VV Irnsum werd opgericht, tot het begin van deze nieuwe eeuw is er nimmer aandacht geschonken aan de clubvlag. “Als ie maar oranjezwart is”, moet men altijd hebben gedacht. Dus was het ook niet eens zo verwonderlijk dat we jarenlang dezelfde clubvlag hadden als bijvoorbeeld Stiens of Oudehaske.

Bovendien was een standaardvlag vele malen goedkoper dan een eigen ontwerp. Niet alleen de ontwerpkosten, maar ook de zeer geringe hoeveelheid te maken vlaggen zijn hier debet aan. Maar nu er binnen de gelederen van de vereniging een ‘designer’ is genesteld, durfde het bestuur het wel aan om met iets unieks te komen.

In samenspraak met het bestuur was het namelijk Jan Sikkema die zich bezighield met het ontwerpen van de vlag. Uit vier schetsen maakte het bestuur een keus. Het resultaat mag er zijn. Een keurige vlag met uiteraard herkenbare kleuren, een strak logo en unieke tekst om het geheel te completeren.


De voetbalvereniging is in een roerig jaar toch met iets moois op de proppen gekomen. Jammer is wel dat deze mooie vlag redelijk anoniem is geïntroduceerd. Het was zeker op zijn plaats geweest deze vlag tijdens een speciale gelegenheid ten top te hijsen. Wellicht is de oefenwedstrijd Irnsum 1 – SC Cambuur op 7 juli a.s. een geschikte omstandigheid om dit alsnog te doen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen