VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 30 maart 2009 | door Redactie

0

V.V.Irnsum doet goede zaken tegen FC Franeker 0 – 1.

Irnsum heeft gistermiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door met 0-1 van Franeker te winnen. Cor Dijkstra verzorgde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hoewel Franeker de makkelijker voetballende ploeg was kon Irnsum in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed meekomen. Het was echter Franeker dat voor het eerste gevaar zorgde maar Patinama schoot de bal in buitenspelpositie binnen. Aan de andere kant werd Irnsum enkele malen gevaarlijk door strakke voorzetten van de zijkant van Douwe Elzinga waarbij veelvuldig Cor Dijkstra werd gezocht. Op een voorzet van Peter Hottinga was het dan eindelijk raak. Dijkstra kwam voor zijn man en kopte binnen, 0-1. Na dit doelpunt liep Irnsum terug en kwam het tot de rust flink onder druk te staan. Desondanks hield de verdediging vrij eenvoudig stand en werd de rust met een voorsprong bereikt.

In de tweede helft was het in eerste instantie Franeker die probeerde de gelijkmaker te forceren. Irnsum liep teveel achteruit en kwam wederom flink onder druk te staan. Het ontbrak bij Franeker aan creativiteit waardoor er geen enkele grote kans te noteren viel. Irnsum daarentegen kreeg in de counters enkele levensgrote mogelijkheden. Een bal van Sjoppie Visser werd tenauwernood van de lijn gekopt, een schot van Doeke van der Weide werd uit de hoek gehaald door de keeper waarna Marcel Brakels de rebound voor leeg doel miste en ook Theo Terra kon de beslissing, oog in oog met de keeper, niet forceren. Desondanks was de vreugde groot toen de goed leidende scheidsrechter om tien voor vier voor de laatste maal floot.

Donderdag is de return.

fran

fran_1

fran_2

fran_3

fran_4
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen