Nieuws

Gepubliceerd op 27 december 2015 | door Redactie

0

Waar haalt u dit jaar oliebollen?

Aan een jarenlange traditie leek dit jaar een einde te komen . . . . .

Jaar in jaar uit is het traditie om op Oudejaarsdag bij onze dorpsgenoot wijlen Bernardus Smith oliebollen te bakken en weg te geven. Vrienden, familie en collega’s kwamen langs voor een zak olieballen maar vooral voor de gezelligheid, een biertje, de Fryske top 100 en de vuurkorf.

Deze traditie leek doorbroken te gaan worden nadat we afscheid van de meesterbakker Bernardus hebben moeten nemen maar niets is minder waar. Alle bakkers van weleer slaan de handen ineen en zullen Oudejaarsdag bij de Fantast weer gaan bakken. Voor iedere zak oliebollen kan een vrijwillige donatie worden gedaan aan de hartstichting. Bernardus kampte al een tijdje met hartproblemen en de keuze voor dit doel was daarom een logische.

Als u van plan bent om op oudejaarsdag oliebollen te kopen, denk dan even aan deze jongens en het doel wat zij nastreven. De bakkers nodigen u vanaf 13:00 uur van harte uit om in en bij de snackbar van de Fantast een zak oliebollen te halen en een kleine donatie te doen voor de Hartstichting.

Omdat sponsoren de ingrediënten bekostigen gaat het volledige gedoneerde bedrag naar de hartstichting. Dus waar haalt u dit jaar oliebollen?

walie2
Ludieke poster van de organisatoren
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen