Nieuws no image

Gepubliceerd op 9 februari 2005 | door Redactie

0

Walbeschoeiing bij Oude Schouw vernieuwd

Prinses Margriet opent vrijdagmiddag de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Daarmee is de eerste fase van de verruiming van deze hoofdvaarweg afgerond. Ruim twaalf jaar geleden is het project in gang gezet om het goederenvervoer over water te stimuleren. Het project is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en de provincies Fryslan en Groningen.

Grotere schepen konden voorheen geen gebruik maken van de vaarweg omdat de hoogte en breedte van de bruggen en de diepte van het water op veel plaatsen te gering was. Om de groei van de binnenvaart in Noord-Nederland voort te zetten is een verbeterde vaarweg Lemmer-Delfzijl noodzakelijk. De hoofdvaarweg is 118 kilometer lang en bestaat uit het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborgkanaal en het Eemskanaal.

Het traject is verdiept tot 4,25 meter en vele tientallen kilometers oevers zijn vervangen. De komende jaren wordt de vaarweg verder verruimd tot een diepte van vijf meter. Verder worden vijfentwintig bruggen vervangen, waaronder die bij De Oude Schouw. Langs de vaarweg of aan een zijtak daarvan liggen veel bedrijventerreinen. De bedrijven in Noord-Nederland maken voor de aan- en of afvoer van goederen gebruik van de binnenvaart. Het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl wordt in 2015 afgerond. De kosten zijn ongeveer 363 miljoen euro.Bron: waterbodem.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen