VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 14 april 2003 | door Redactie

0

Walk-over van Irnsum F3

Net als vorige week kwam er ook nu weer een verzoek van een hoger team om een speler te leveren. Ook zij hebben natuurlijk in de gaten dat er de nodige talenten bij F3 rondlopen. Dat was overigens niet echt zichtbaar de eerste helft tegen Read-Swart. Tactisch werd er matig gespeeld en vele individuele fouten resulteerden in een kleurloze eerste helft, met als resultaat een 0-0 op het scorebord.

Misschien werden ze afgeleid door de meisjes of de dikzak die op het naastgelegen veld speelden?. Of was het overmoed, want Read-Swart was immers de nummer laatst. Het antwoord moeten we u schuldig blijven. En dat is ook niet zo erg want de tweede helft was er één om in te lijsten.

In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Na enig overleg kwamen we tot de conclusie dat de stand 0-0 was. Op de vraag van de Coach wat de stand na de tweede helft zou moeten zijn, werden verschillende suggesties naar voren gebracht: “tien nul” en “ontelbaar nul”, om er maar even enkele uit te pikken. Zoveel zijn het er niet geworden maar belangrijker is dat er deze helft voor de verandering eens goed werd gespeeld. Een ijzersterke verdediging onder leiding van Michiel Hoekstra (zie foto), splijtende passes vanaf het middelveld en een effectieve afwerking voorin zorgden voor een spetterende tweede helft.


Opperste concentratie bij Michiel Hoekstra.

In de tweede helft stond er een compleet ander team op het veld. De motivatie droop er vanaf hetgeen resulteerde in een machteloos Read-Swart. De 0-1 en de 0-2 werden door onze topscoorder Albert Hofstra (zie foto) gemaakt. Door de druk van Irnsum ontstond er ruimte voor counters van Read-Swart. Eén daarvan was raak, Simon was kansloos. Kort daarna zette Folkert echter de 1-3 op zijn naam. Folkert is overigens, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet in Raerd, maar in Idaerd woonachtig.


Albert Hofstra, loopt momenteel één-op-één.

De 1-4 werd wederom gemaakt door Albert en de 1-5 door Sietse-Jan Fennema, die al drie wedstrijden op rij het doel van de tegenstander wist te vinden. En, hoe kan het ook anders, Albert zette de eindstand van 1-6 op het scorebord. Met 4 doelpunten vandaag is hij uitgeroepen tot ”man of the match”

Natuurlijk proberen we ook volgend jaar weer deze talenten in de F3 selectie te behouden. En gelukkig willen de spelers dat zelf ook graag. Goede trainers, gedreven coaches en een zeer excellente co-sponsor maakt het voor de pupillen niet alleen een goede leerschool, maar ook elke week weer een reden om met veel enthousiasme naar het sportveld te komen. Keeper Simon Hoekstra heeft onlangs een meerjarig contract getekend. Met de overige spelers wordt momenteel onderhandeld. Vol vertrouwen, want voor goede secundaire voetbalvoorwaarden ben je bij co-sponsor IKWSS aan het juiste adres!.

Allemaal tot zaterdag a.s. wanneer we thuis om 09:00 uur Jubbega ontvangen. En daar hebben we nog een appeltje mee te schillen………

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de toppers:
Sietse-Jan Fennema
Simon Hoekstra
Michiel Hoekstra
Albert Hofstra
Marco van der Ley
Jelle Meintema
Danny Stoker
Folkert
Het supporterslegioen uit Friens, Reduzum, Idaerd en Jirnsum
Rienk de Vries (coach/sponsor)
Sido Brinksma was vandaag helaas ziek, beterschap Sido!
Marco was verhuurd aan F2
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen