VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 28 september 2004 | door Redactie

0

Warga – Irnsum 5-0

Het was vorige week al aangekondigd: de lappenmand bij Warga raakt hoe langer hoe leger. Helaas moest keeper Emiel de Vlas deze week afhaken met een kuitblessure. Gelukkig loopt er in Warga een talentvolle jongeman rond, die niet alleen goed kan zingen, maar ook zeer goed kan keepen: Niels Deinum. Daarnaast had trainer De Vries weer de beschikking over routinier Edward Terpstra en over Rutmer van der Meer en Reinder Veenstra. Met een iets aangepaste opstelling van 3-5-2 ging Warga de strijd aan met één van de 4 gemeentegenoten.

Warga begon deze wedstrijd goed en het was duidelijk dat Reinder, die al een tijdje geen wedstrijden gespeeld had, er zin in had. Hij was als aanspeelpunt goed bereikbaar en zijn vele acties waren weer van ouderwets niveau. Hij had even een foutje in de achterhoede van Irnsum nodig om te scoren, maar dat mocht de pret niet drukken. Jelle Sinnema speelde Reinder na een 1-2 met Gerben Dijkstra in en laatste man van Irnsum, Bennie van Dijk (inderdaad de zoon van), trapte volledig over de bal heen en Reinder nam de bal mee en schoot onberispelijk in de verre hoek binnen.

Hierna liet Warga zien dat wanneer er niet te veel fouten worden gemaakt, Warga een prima voetballend elftal is. Echter, aan de linkerkant van het veld wilden André Terpstra, Jelle en Gerben de bal voetballend wegwerken uit de achterhoede. Door een slap passje kon Irnsum overnemen en na een fraaie beweging stond Irnsum-spits Hiemstra oog in oog met Niels. Het schot belandde op de paal en Warga kon uitverdedigen. George Kooistra vond hierna vanuit de achterhoede zijn broer Robbert en deze stuurde Michel de Vries prachtig uit de draai met een steekpass de diepte in. Michel had even daarvoor op dezelfde manier een kans gehad en toen gemist, maar dat gebeurt hem in de regel niet 2 keer en hij rondde dan ook beheerst af in de korte hoek.

Reinder liep hierna tegen een gele kaart aan. Een te hoge voorzet leek over hem heen te zeilen, echter in een reflex stak hij zijn hand uit naar de bal. De scheidsrechter kon niks anders dan de gele kaart trekken. Hierna weer een voorbeeld van het goede voetbal van Warga deze middag over de linkerkant van het veld. Jelle stuurde Gerben diep met links, maar kreeg de bal terug, wederom met links vond hij Gerben en deze zette na een loopactie voor. Hier stond Reinder en deze wipte de bal over de keeper heen.

De 3-0 ruststand was een feit. Irnsum kwam er sporadisch nog wel eens uit, maar echt gevaarlijk werd het nooit, mede door een paar fraaie reddingen van Niels. Tekenend voor de onmacht van Irnsum was de wissel van de laatste man. Na weer een overtreding van deze Van Dijk trok de scheidsrechter geel en trainer Nota trok zijn conclusies en haalde hem naar de kant. Na rust kon Warga het goede spel van de eerste helft niet doorzetten, maar kwam het ook niet echt in de problemen. Warga kreeg wel veel grote kansen, Michel en Reinder (en later de in een goede vorm stekende Auke Johan Postmus) waren een plaag voor de Irnsumer verdediging. Na kansen voor Jan Willem Sinnema, Robbert, Michel en Auke Johan kon Michel dan toch eindelijk zijn tweede van de middag maken. Jelle kwam goed op door het midden en speelde Auke Johan aan die fraai kaatste. Jelle kon hierdoor doorlopen door het centrum en kwam oog in oog te staan met de Irnsumer keeper. Hij was niet zelfzuchtig en speelde de bal breed op de vrijstaande Michel: 4-0.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen